värdefulla saker att veta om alkohol termometer

En alkohol termometer kallas den unika typ av termometer som gör användning av alkohol för att mäta den exakta temperatur av objektet eller ämnet. Mängden expansion eller kontraktion av alkohol bidrar relativt dig spela rätt temperatur. Denna termometer använder sig av olika sorters alkoholer baserade på sina sedvänjor.

Men den mest vanliga typen av den är termometern med etanol. Det är den mest populära utbud av termometern som är icke-toxisk och säker i naturen. Om det går sönder kommer det inte att gå att utgöra något hot mot människa eller miljön omgivning.

Ända sedan alkoholer är transparenta så att ett färgämne tillsätts till den för dess perfekta användning i termometern. Vanligtvis en röd färg färgämne används så att det kan vara helt synlig under utröna exakt temperatur. Den alkohol termometer fungerar med en smal omgivande glaskapillärrör som är kopplad till lampan av den lagrade vätskan.

När vi mäter hotness i temperaturen det finns en ökning i kapillären med utbyggnaden av alkoholen. Och om det finns kyla i temperaturen kapillären sjunker ner med kontraktion av vätskan. Så, så här kan du registrera exakt temperatur av objektet eller motivet. Men detta verkar inte vara tillförlitlig avläsning eftersom det kan variera vid tidpunkten för registrering av temperaturen.

Således en alkohol termometer har en begränsad användning beroende på frys-och kokpunkter av insidan vätskan. Eftersom etanolen blir förångas vid 172 grader F så det blir en effektiv temperatur mätverktyg för åtkomst dagen och nattliga temperaturer. Det är dock inte alls värdig att använda på laboratorier där det finns ett behov att mäta extrema temperaturer. Det ger dig tillförlitlig temperaturavläsningen mellan 22to 122 grader F. Det är tillrådligt att skaka termometern ordentligt före användning så att luft och vätska innehåll få separerade lätt.