den förlängda garantin rip off

Strax efter att köpa en ny TV eller någon annan dyr elektronisk post, kommer kassören nästan omedelbart be dig att köpa en utökad garanti för några hundra dollar. Jag känner många människor som alltid får garantier oavsett. Det du måste ställa dig själv är:

Ett. Hur sannolikt är det för objektet att misslyckas?

2. Hur lång är tillverkarens garanti?

Tre. Gör något av dina kreditkort lägga garanti till tillverkarens ursprungliga garanti?

4. Kommer du verkligen behöver de extra år i tjänst?

Här är min förklaring till varför jag alltid neka utökade garantier.

* Jag gör min forskning. Vissa tillverkare har en notoriskt hög avkastningen medan andra inte gör det. Beroende på objektet, gör din forskning, läsa recensioner, och sedan bestämma om sannolikheten för misslyckande överskrider din tröskel.
* Tillverkarens garanti är tillräcklig. De flesta garantier för elektronik objekt är ett år, vilket är mer än tillräckligt med tid för att avgöra om produkten kommer att pågå. Många elektronik sönder inom ett år, så det är säkert att säga om det inte bröt under det första året, det förmodligen inte kommer under det följande året.
* Det är helt enkelt för dyrt och inte löna sig. För min $ 700 TV, var den förlängda garantin $ 300, nästan halva kostnaden. Säg min TV på något sätt bryter under tre år. Eftersom jag inte köpa garantin, jag är upp $ 300. Jag kan då sälja min trasiga TV för ca $ 300 och ta igen $ 600 av de $ 700 ursprungliga dollar. Obs, detta är i minut sannolikheten av TV faktiskt misslyckas.
* Det är inte 90-talet längre. Med förbättringar i tillverkningsprocessen, är elektroniska misslyckanden blir allt ovanligare. Under mina år i IT, jag har aldrig sett en LCD-monitor paus, men CRT är en annan historia.
* Istället för att köpa garantin, spara pengar när du kan behöva det. I händelse av att din post inte sönder, kanske du kan få den reparerad för mindre än vad garantin skulle ha kostat dig.
* Och slutligen, för att vara rakt på sak, jag helt enkelt inte köper utökade garantier eftersom min elektronik inte sönder. Ta hand om dem, och de kommer att ta hand om dig.

Här är en bra artikel som täcker en del punkter som jag har nämnt. Det är en bra läsning som de går in mer i detalj på ett bredare utbud av varor.