wii, xbox 360, och PS3 – vilken är bäst

Tja, är julen runt hörnet och jag är säker på att många av er vill ha den senaste och bästa spelkonsol. Men det finns så många att välja på nu. Vilken är bäst? Jag vill inte tråka ut er med en massa teknisk jargong, så jag ska bara ge er en uppfattning om vad var och en erbjuder så att du kan göra ett välgrundat beslut. Nedan är de tre mest populära spelkonsoler på marknaden idag.

Så vilken ska du köpa? Det beror egentligen på vilka typer av spel du gillar att spela. De erbjuder alla ett brett utbud av spel och även online multiplayerspel.

Wii är ganska ny, lanseras i september 14, 2006. Wii erbjuder mer familj orienterade, mer barnvänliga spel. Och med den innovativa controllers, behöver du inte bara sitta där tråkigt din joystick. De har Golf, där du faktiskt svinga handkontrollen för att träffa bollen. Och baseball, där en spelare kommer att “kasta” bollen med sin controller och den andra kommer att slå genom att svänga den andra styrenheten. Det finns också en hel del andra roliga titlar, såsom tennis och boxning. Plus, är Wii bakåtkompatibel med Gamecube och Nintendo DS. Och på grund av populariteten av konsolen, det finns fler och fler spel läggs till varje dag.

Xbox 360 släpptes den 22 november 2005 i USA, Mexiko och Kanada. Ett framträdande inslag i Xbox 360 är dess integrerade Xbox Live-tjänst som tillåter spelare att slutföra online och ladda ner innehåll som arkadspel, speldemos, trailers, TV-program och filmer. Tjänsten Xbox Live kostar ca $ 50 per år. Det finns ett brett utbud av spel, inklusive RPG, arkadspel, actionspel, musik / dans spel, och flygning simulering. Det finns också gott om E för alla Klassad spel, såsom Scooby-Doo! Omaskerade, Kalle och chokladfabriken, Codename: Kids Next Door, och många andra.

PS3 var första release i Japan den 11 november 2006. Efterträdare till Playstation 2 och Playstation, är den bakåtkompatibel med båda enheterna. PlayStation 3 har en slot-loading 2x hastighet Blu-ray Disc-enhet för spel, Blu-ray-filmer, dvd-skivor, cd-skivor och andra optiska medier. PS3 verkar vara för mer hard core gamers som gillar shooter spel, krig och RPG fantasier, även om jag har sett vissa spel betygsatt E för alla. Dessa inkluderar Hannah Montana, Little Big Planet, Trivial Pursuit, Cars (från filmen Cars), och flera sportspel som Tiger Woods PGA Tour, Madden, och andra.

Spel är inte bara för barn. Alla måste släppa loss gång på ett tag, eller utöva sin hjärna med vissa strategispel eller trivia. Eller kanske du bara vill gå vilse i en fantasivärld och glömma den skruvas upp världen vi lever i. Oavsett vad du gillar, kan spel förmodligen ge det till dig. Även om du bara vill prata med någon, med onlinespel som gör att du kan chatta med andra spelare, kan du bli en del av en virtuell värld utan att behöva lämna ditt vardagsrum.