nya mega zoom modell – Panasonic Lumix FZ35

En stor mega zoom kamera som är det nya är Panasonic Lumix FZ35. Denna kamera är en uppdaterad version av en befintlig kamera men det är så olika att det är nästan en helt ny modell. Den bildstabilisering teknik är utmärkt, zoomen är 18x och kameran har några av de funnit högsta upplösningen. För så många funktioner och som stor lins kameran är förvånansvärt lätt.

Det finns kameror med större zoomar som Lumix har en 18x zoom och den största mega kameror zoom är nu på 26x eller 28x zoomobjektiv. Men en 18x är bra för regelbunden användning och mycket bättre än de flesta kameror på marknaden. Du kan välja mellan många olika fotograferingsmetoder såsom förinställda alternativ, intelligent auto och PASM. LUMIX kan du även filma.

Om du manuellt vill ange flera inställningar då det finns många olika AF alternativ för att anpassa exempelvis vitbalans, ljusmätning, 11 omr.läge, smalare fläck, intelligent exponering, ISO-känslighet, 1 område, spårning och ansiktsigenkänning. Du kan granska alla dina bilder på baksidan digital skärm och ta bort de som är otillfredsställande.

Om du börjar använda kameran innan du läser den riktning än vad du kommer att få problem när du behöver läsa manualen först. Mycket av funktionerna liknar andra kameror, men de har olika etiketter så du kanske tror att du ändra vad du vill, men faktiskt du ändrar någonting annat. Handboken kommer att ha all information du behöver för att arbeta hela kameran.

Den här kameran har hög prestanda som den kommer att fokusera på så lite som 0,4 sekunder och sedan omedelbart skjuta. Detta är något längre i svagt ljus scenarier eftersom det tar 0,9 sekunder för att fokusera och fotografera. När kameran är i viloläge tar det bara 1,6 sekunder att vakna upp och börja ta bilder. Detta är mycket snabbare än andra Panasonic kameror.

Även om du har en stor zoom bilderna är alla vassa och skarpa utan oskärpa. Fotot färgerna är sanna och exponeringen är perfekt för den typ av bild du tar. Två av de viktigaste frågorna är att JPEG-komprimering är inte mycket bra och det finns problem med blå kanal bearbetning. Detta ger gula fläckar på fotot, men du kan enkelt utföra färgkorrigering eller beskära fotot för att ta hand om den här frågan.

Den videotekniken på Lumix använder en AVCHD Lite codec och till skillnad från många andra kameror också registrerar i stereo. Kontrollerna för filmer kan du ändra många saker men slutartiden har en minsta gräns på 1/30 sekund. Den viktigaste frågan är att mikrofonen är på toppen av kameran och även om det finns ett filter på mic kommer att spela vind störning.

Som med de flesta mega zoom kameror behöver du ha stor finger kontroll vid fokusering, men om du har problem bara slå av den automatiska fokuseringen och göra allt manuellt. Hitta alla knappar kan vara knepigt, men när du är bekant med kameran här är inte ett problem.