informationsteknik (IT) Fortsätt

Informationsteknik (IT) karriär blomstrar och förväntas fortsätta växa i många år. IT-experter i många nivåer krävs vid varje företag. IT-proffs oftast hålla datorn och telefonnät igång ordentligt, vilket är viktigt i dagens informations-samhälle. De som har IT-utbildning och erfarenhet kan räkna med att landa ett jobb snabbt. Detta är en av jobbet kategorier som expanderar. IT-jobb som efterfrågas just nu innefattar nätverk, eller analytiker kommunikation, datatekniker, programvara, nätverk eller databasadministratörer, och analytiker dator.

Du skapar den perfekta CV genom att specifikt uttrycka dina färdigheter och kvalifikationer för att passa populära IT-positioner. En nyligen genomförd studie fann att de mest populära IT sökord kategorier ingår: programmeringsspråk, webbutveckling, operativsystem, databaser, nätverk, säkerhet och system “analys och design. Läs dagens reklam eller platsannonser för IT positioner för att fastställa de sökord som företagen använder för att beskriva den kompetens de söker, sedan ta dessa sökord och använda dem i ditt CV. Gör en lista över dina egna unika kvalifikationer som de direkt relaterar till de sökord. Använda populära sökord kommer att hjälpa dina kvalifikationer sticker ut när meritförteckning läses. Markera dina kvalifikationer med hjälp av en tilltalande typsnitt som Arial eller Georgien, och använda punktlistor.

I allmänhet bör IT-proffs visa upp sina tekniska färdigheter och utbildningsbakgrund som särskilt avser informationsteknik. Stora företag kan ha en hel avdelning tillägnad IT med flera olika typer av befattningar inom den avdelningen. Mindre företag kommer i allmänhet att leta efter någon som kan utföra flera uppgifter och kan hålla nätverken igång ordentligt. Du kommer också att förväntas att informera ledningen om viktiga uppgraderingar eller tekniska framsteg som är nödvändiga för att hålla nätverket fungerar i toppskick. Skapa ditt CV för att möta dessa behov hos arbetsgivaren.

När du har din CV klar kan du börja söka jobb. Det finns några stora webbsajter som erbjuder möjligheten att söka jobb, och chansen att skicka ditt CV. När du lägger upp ditt CV, kommer företag som söker IT-proffs lokalisera den och kontaktar dig. Om du är intresserad av att arbeta för ett visst företag, kan du kolla deras hemsida där du ofta hittar listor över öppna positioner. Skicka ditt CV till HR-avdelningen av olika företag där det kommer att arkiveras. Få ditt CV ut till så många företag som möjligt är nyckeln till att få kallas för en intervju.

Ditt CV är den enskilt viktigaste dokument som du använder för att visa upp dina talanger och förmågor när vi letar efter en ny IT-position. Du kommer att återbetalas många gånger om du söker professionell hjälp när du skriver ditt CV.