rfid, dess konsekvenser och hur man besegra

Föreställ dig en framtid där alla dina tillhörighet är märkt med ett unikt nummer identifierbar med känga av en scanner, där var din bil är alltid peka-stånd och där signal-emitting mikrochips lagra personlig information implanteras under huden eller inbäddade i dina inre organ.

Detta är den möjliga framtiden för radio frequency identification (RFID), en teknik vars tillämpning har hittills varit begränsad till stor del till leverans-chain management (vilket gör att företag, till exempel för att hålla reda på den mängd av en viss produkt som de har i lager) men nu experimenterat med för pass spårning, bland annat. RFID är inställd på att tillämpas i en rad konsumentprodukter inställningar. Testas redan av produkter så oskyldigt som schampo, läppbalsam, rakblad, kläder och cream cheese, är RFID-aktiverade produkter främjas av återförsäljare och marknadsförare som nästa revolution i kundens bekvämlighet. Konsumentförkämpar säga detta är att bana väg för en mardrömslik framtid där den personliga integriteten är ett pittoreskt återgång.

hur RFID fungerar
Det finns två typer av RFID-taggar: aktiv och passiv. När de flesta människor talar om RFID, pratar de om passiva taggar, i vilken en radiofrekvens sänds från en sändare till en chip eller ett kort som inte har någon makt cell per se, men använder den sända signalen till makten själv tillräckligt länge för att svara med ett kodad identifierare. Denna numerisk identifierare bär egentligen ingen annan information än ett unikt nummer, men knappats mot en databas som associerar det numret med andra uppgifter, kan RFID-taggen identifierare framkalla all information i databasen knappat till det numret.

En aktiv tagg har en egen intern energikälla och kan lagra och skicka ännu mer detaljerad information.

RFID värdekedjan omfattar tre delar: taggar, läsare och programvaran som driver dessa system. Därifrån kan de data som genereras av programvaran samverka med andra system som används i ett företag, eller, om de få den information eller hämta det själva, concievably av regeringar eller mer skändlig organisationer.

När den används i dag
Globala företag som Gillette, Phillips, Procter & Gamble, Wal-Mart och andra ser stora besparingar göras från användning av RFID, och det finns många pilotprojekt pågår som indikerar besparingar i försörjningskedjor samt möjligheten att lägga värde för både produkt ägare, produkt återförsäljare och kunder.

Men de är bara piloter, mestadels. RFID är en lång väg från att vara överallt, så långt. Pharmaceutical spårning länge hållits som en av flaggskeppet tillämpningar av RFID på kort sikt, men bara omkring 10 läkemedel förväntas märkas med RFID-teknik i stor skala i USA under 2006, analytiker förutspår. Långsam utrullningar är kontrasterande kraftigt med optimism för ett år sedan, då bevis föreslog tredubbla eller tom fyrdubbla av RFID för konsumtionsvaror spårning. Varför? Osäkerheten om kommande lagstiftning. Det finns en komplex blandning av federala och nya statliga lagar (särskilt Florida och Kalifornien) är avsedda att bekämpa stöld och förfalskning som har konsekvenser för RFID. Detaljerna håller fortfarande på att utarbetas.

Om det är sannolikt att användas i morgon
Beroende vilka analytiker du tror, ??kommer marknaden för RFID-tekniken utgör mellan 1,5 och 30 miljarder USD år 2010. Analysföretaget IDTechEx, som spårar RFID-branschen, anser mer än 585 miljarder taggar kommer att levereras 2016. Bland de största tillväxtbranscher, sägs dessutom IDTechEx taggningen av mat, böcker, läkemedel, däck, biljetter, säkra dokument (pass och visum), boskap, bagage och mer.

Bussar och tunnelbanor i vissa delar av världen håller på att utrustas med RFID-läsare, redo för multi-applikation e-biljetter. Dessa förväntas göra det enklare för pendlaren, och hjälpa hejda bedrägeri från dagens pappers-biljett-system. Men det största problemet för utrullning av RFID för kommersiell mikrobetalningar spårning är uppenbarligen inte tekniskt, men man beslutar om de avgifter som clearingorganisationen och hur krediter från borttappade och kasserade biljetter kommer att delas.

Pass spårning
En av de mest uppmärksammade användningsområdena för RFID blir pass spårning. Sedan terroristattackerna 2001, har det amerikanska Department of Homeland Security ville världen att enas om en standard för maskinläsbara pass. Länder vars medborgare för närvarande inte har visumkrav för att komma in i USA måste utfärda pass som överensstämmer med standard eller riskerar att förlora sina icke-visum status.

Amerikanska och andra pass utvecklas som omfattar RFID-baserade chip som tillåter lagring av stora mängder data som fingeravtryck och digitaliserade fotografier. I USA, dessa pass kommer att inledas utfärdas i oktober 2006. Tidigt i utvecklingen av dessa pass fanns gapande säkerhetshål, såsom förmågan att kunna läsas av alla läsare, inte bara de i passkontrollen (Följden av detta var att resenärerna bär runt RFID pass skulle öppet ha sänder sin identitet , vilket gör det lätt för lagbrytare enkelt – och smyg -. plocka amerikaner eller medborgare i andra deltagande länder ur en folkmassa)

Dessa säkerhetsåtgärder tabbar ursprungligen korrigeras genom tillsats av metallhöljet till pass locket för att minimera dess läsbarhet när det är stängt, ringer tillbaka utbudet av elektroniken och lägga till en särskild elektronisk protokoll som kallas Basic Access Control (eller BAC). Detta system krävs det pass som ska öppnas och skannas innan dess uppgifter skulle ha rätt tolkade av en RFID-mottagare. Tyvärr, i början av februari 2006 lyckades holländska säkerhetsexperter att “lyssna in” på kommunikation mellan en prototyp BAC-skyddad pass och en mottagare och knäckt protokollet. Vilket innebär den internationella myndigheten utvecklar denna nya globala pass standarden kan behöva gå tillbaka till ritbordet när detta skrivs, eftersom “bad guys” kunde tydligt stå i kö vid passkontrollen och fånga pass information. Uppgifter om den nederländska hacka här.

Konsekvenser för privatlivet arbetssökande
RFID har tydliga konsekvenser för dem som är oroliga för sin integritet och säkerhet. Några av dem är uppenbara, och vissa av dem är inte.

– Kan läsas utan din vetskap – Eftersom taggarna kan läsas utan att dras eller uppenbarligen skannas (vilket är fallet med magnetremsor eller streckkoder), kan vem som helst med en RFID-etikett läsare läsa taggarna inbäddade i dina kläder och andra konsumentprodukter utan din vetskap. Till exempel kan du skannas innan du går in i butiken, bara för att se vad du bär. Du kan då bli kontaktad av en kontorist som vet vad du har i din ryggsäck eller väska, och kan föreslå tillbehör eller andra objekt.
– Kan läsa ett längre avstånd med en hög-gain antenn – Av olika tekniska skäl, är RFID-läsare / tagg-system utformas så att avståndet mellan taggen och läsaren hålls till ett minimum. Däremot kan en hög-gain antenn faktiskt läsa taggar från mycket längre bort, vilket leder till privatliv problem. Regeringar och andra kan slå igenom privatliv skärmar och hålla koll på folk.
– Svårt att ta bort – RFID-taggar är svårt för konsumenterna att ta bort, vissa är mycket små (mindre än en halv millimeter kvadrat, och tunn som ett pappersark) – andra kan vara dolda eller bäddas in i en produkt där konsumenten inte kan se dem. Ny teknik kan RFID-taggar som ska skrivas ut direkt på en produkt och får inte vara flyttbara alls
– Störningar om uppsåtligt fastnat – RF-signaler kan störas, vilket kan komplicera vardagen om RFID-taggar blev avgörande. Föreställ dig en central buss-eller tågstationen, kanske en flygplats, där plötsligt alla kunde varken identifierat eller komma åt sina kontanter konton. En enda timmes störning under morgonrusningen över ett stort område kan kosta en stor stad otaliga miljoner dollar i fördröjd handel och transport. Det skulle vara värre än en massa-transit strejk, och lättare att upprepa.
– Kan kopplas till ett kreditkortsnummer – The Universal Product Code (UPC) genomfördes med streckkoder gör att varje produkt som säljs i en butik för att ha ett unikt nummer som identifierar denna produkt. Arbetet fortskrider på ett globalt system för att identifiera produkten och som skulle tillåta varje enskild post för att ha ett eget. När objektet genomsöks efter köp och betalas, kan RFID-tag-nummer för ett visst objekt kan associeras med kreditkortsnumret den köptes med.
– Potential för förfalskade – Om en RFID-tagg som används för att autentisera någon, kan vem som helst med tillgång till en RFID-läsare enkelt fånga och falska någon annans unik numerisk identifierare, och därför i huvudsak sina elektroniska “signaturer”. Om en RFID-taggade smartkort används för shopping, till exempel, kan vem som helst som fångas upp och reverse-engineering ditt nummer, och programmerat ett annat kort med det, att avgifterna på ditt konto.
– Märkning för brott – Även efter att du lämnar en butik, några RFID-enheter i saker du köper är fortfarande aktiva. En tjuv kunde gå förbi dig i köpcentret och vet exakt vad du har i dina väskor, märkning dig som ett potentiellt offer. Någon kan även ringa ditt hus med en RFID-scanner och dra upp information om vad du har i ditt hus innan råna den. Som ett resultat, det finns nu diskussioner om “zombie” RFID-taggar som löper ut när de lämnar butiken och återuppliva om produkten någonsin tillbaka till affären och återvände till leverantörskedjan.
– Märkning för våld – Military hårdvara och även kläder börjar använda RFID-taggar för att hjälpa spåra dessa poster genom försörjningskedjor. RFID används idag av den amerikanska militären för att spåra material i Irak och Afghanistan. Vissa analytiker är oroliga speciella föremål som förknippas med hög nivå officerare som kan utlösa vägbomber via en RFID genomsökning av bilar som går genom. (Tack och lov behöll RFID-taggar nära kroppen kan sällan skannas. Exempelvis UHF-taggar, det slag som mest spridda, är praktiskt taget oläslig nära kroppen på grund av dess höga vattenhalt.)
Några har föreslagit att mobiltelefoner är redan lika stort hot mot integriteten som RFID. När det gäller mobiltelefoner, information om din vistelseort och ringer mönster är regelmässigt står till din tjänsteleverantör, en centraliserad och hårt reglerad källa till informationsinsamling. En motståndare med speciella ändamål utrustning skulle också ha förmåga att spåra din mobiltelefon, men det skulle kräva betydande expertis och investeringar. Se våra separat artikel “faror Mobiltelefon”.

Vad gör RFID en mer betydande sekretess hot än mobiltelefoner är det faktum att läsarna kommer att vara lätt tillgänglig och ubiquitously utplacerade. Med andra ord, kommer RFID-läsare snart en accepterad del av vardagen, medan avlyssningsutrustning för mobiltelefoner är osannolikt att vara.

Hur att omintetgöra RFID-teknik
Det finns några metoder som du kan vidta för att omintetgöra RFID-taggar … men innan du vidta proaktiva åtgärder, notera att ibland själva avsaknaden av en etikett eller dess signal på platser det förväntas kunna väcka misstankar. Till exempel, om du bär vad som förväntas bli en RFID-taggade pass och din tag inte fungerar, säger, du kan bjuda luppen. Var noga med vilka taggar du väljer att avbryta.

Den enklaste, mest permanent metod för att inaktivera RFID-taggar är att förgöra dem. Om du kan upptäcka dem och önskar att permanent göra dem oanvändbara, ta bort dem och krossa den lilla chip komponent med en hammare. Om du är osäker på om en produkt som du äger innehåller en tagg, överväga att sätta den i en mikrovågsugn att förstöra taggen om objektet är annars säkert att vara microwaved. Var försiktig med vissa plaster. Observera att det har förekommit rapporter om RFID material fattar eld i mikrovågsugn.

Om du tar bort taggen är inte praktiskt, det finns fyra allmänna sätt att störa RFID tagg upptäckt.
– Blockering – Konstruera en ledande folie box (även aluminiumfolie är bra) runt taggen. Om du är orolig för RFID utsläpp från arbets märken, skola ID, nya drivrutiner generationens licenser, kreditkort och även kontanter i framtiden innehåller RFID-taggar, köpa eller göra en RFID-bevis plånbok. RFID plånbok projektdetaljer är lätta att hitta på Internet.
– Jamming – Eftersom RFID-system utnyttjar det elektromagnetiska spektrumet som trådlösa nätverk eller mobiltelefoner, de är relativt lätta att fastna med en stark radiosignal vid samma frekvens taggen fungerar. Även om detta bara skulle vara en olägenhet för konsumenter i butiker (längre väntetider vid kassan), kan det vara ödesdigert i andra miljöer där RFID används allt oftare, liksom sjukhus, eller i militära stridssituationer. Sådana störning enheter skulle dock i de flesta fall bryter mot myndigheternas regler för radiofrekvenser. En grupp forskare i Amsterdam har teorin att ett personligt RFID jammer är möjlig (deras papper är länkad till från den version av den här artikeln som lever på vår hemsida, www.powerprivacy.com) men enheten verkar bara teoretiskt vid denna tid.
– Upprepade förhör – Aktiva RFID-taggar som använder ett batteri för att öka utbudet av systemet kan upprepade gånger förhördes bära ner batteriet, störa systemet.
– Popping – Generera en mycket stark puls av strålning vid rätt frekvens kan orsaka RFID-taggar till resonans och bryta.

Vilken strategi du bör följa beror på vad RFID privatliv hot som du försöker att omintetgöra och din tekniska kompetens.