översyn av två elektroniska konferenser teknik

Ett antal konferenser om elektroniska tekniken sker på en regelbunden basis. Två av dessa är den Digital Book World Conference och Consumer Electronics Show.

Digital Book World Conference, en konferens om publicering och digitala förändring är för alla bok-förlag proffs. Detta omfattar ledande befattningshavare, redaktörer, agenter, marknadsförare, digitala strateger och andra. Det är unikt genom att det hjälper publicister adress affärsmässiga utmaningar som skapas av digital förändring.

Den första årliga Digital Book World Conference ägde rum i New York 26-27 Januari, 2010 på Sheraton Hotel and Towers. Planerare av konferensen kom på idén i juni, tillsammans konferensen rådet i juli, och utarbetade det ursprungliga programmet i augusti. De inriktade paneler och föredrag mot föränderliga digitala bokbranschen. Den hade tre huvudteman: Evolving Business Model, E-böcker: Möjlighet eller hot, och marknadsföring i den digitala tidsåldern. Bland annat diskuterades hantering av digitala rättigheter, prissättning av e-böcker, och tidpunkten för eBook utgåvor. Målet var att ge ett enastående program med gästföreläsare för deltagarna att takeaway praktiska idéer, och att inkludera sponsorer och utställare kan erbjuda lämpliga verktyg för att genomföra de strategier individerna lärde sig om på konferensen.

Deltagare var yrkesverksamma från fem kontinenter som representerar mer än 240 förlag inklusive Amazon.com Digital, Barnes & Noble.com, Crown Publishing Group, Google, HarperCollins, Macmillan, National Geographic Society, Oxford University Press, Princeton University Press, Random House, liksom många andra. Individer från alla delar av boken förvärv, produktion och distribution var närvarande vid konferensen. Bland dem fanns anställningsvillkoren, Senior agenter, direktörer Marketing & Sales, direktörer Redaktionell, direktörer för strategiska partnerskap, och direktörer av digitala tillgångar.

Den andra årliga konferensen Digital Book World 2011, kommer upp 24 till 26 januari, kommer återigen att hållas på Sheraton Hotel and Towers i New York. Temat i år är VD Risker, gripa möjligheter. På måndag den 24 januari kan konferensdeltagarna delta i tre-timmars workshops inom områdena eBook design och produktion, innehåll strategi och Transmedia utveckling, och Direct-to-Consumer Marketing and Sales.
Planering för årets konferens är långt före förra årets schema. När de planerar för den kommande konferensen arrangörerna måste förutse vad de relevanta digitala förändringen frågor kommer att vara och vad som kommer att vara relevant för målgruppen av bok-förlag proffs i januari 2011.

Konferensen rådet, en grupp på ca 30 består av vd, kommer representanter från stora och små förlag, återförsäljare, digitala strateger, återförsäljare och oberoende ledare, planera programmen och välja talare som kommer att behandla relevanta frågor och problem som handeln förlag står inför när de flyttar in digital publicering. Inte bara är den teknik för e-läsare snabbt framåt, men e-Ink tekniken förbättras parallellt det öppnar nya horisonter för digital läsning. Enligt omdöme “Vad är nästa i e-bläck teknik”, den nya generationens färg E Ink produkter är verkligen skarpare och ger bättre upplösning och färgåtergivning som något annat sett hittills och vi förväntar oss att se elektroniskt bläck börja konkurrera med LCD-skärmar (Digital Book läsare).

En annan konferens, är den internationella Consumer Electronics Show (CES) hålls varje år i Las Vegas, Nevada. Consumer Electronics Association (CEA) sätter på denna teknik-relaterad mässa, som inte är öppen för allmänheten. Deltagare måste ha ett yrkestillhörighet med hemelektronik. CEA återinvesterar alla vinster från showen. De går mot sådana saker som industrin marknadsföring och tjänster, teknisk utbildning, utveckling av tekniska standarder, och lagstiftande opinionsbildning.
Ursprungligen 1967, blev CES som hölls i New York. Sedan 1978, började det hålls två gånger om året. År 1998 visar återigen ändrats och gick tillbaka till en gång per år format. CES vunnit popularitet under 2004 efter Comdex avbröts.

2010 Consumer Electronics Show, som hölls 7-10 januari hade en närvaro på mer än 120.000. De mest imponerande e-boksläsare på mässan var Skiff Reader och Plastic Logic Que proReader – touchscreen enheter med inbyggd 3G. Även vid denna utställning, meddelade flera företag 3D-kompatibla HDTV och fyra bolag meddelade fristående 3D Blu-ray-spelare. Intel visade en ny Wireless Display-teknik (WiDi), och Motorola introducerade den nya Backflip Smartphone.

Nästa CES 6-9 januari 2011, kommer att ha mer än 300 konferenssessioner täcker varje aspekt av hemelektronikbranschen. Hela konferensen lineup kommer att finnas tillgängligt 1 oktober 2010.