kreditupplysning hemligheter och tekniker till att du vet vad de avslöjar

Om du någonsin har ansökt om ett kreditkort eller lån, har du troligtvis fått din kredit rapport granskas av långivaren. Din kredit värdering rapport har en stor inverkan på din ekonomiska framtid, så det är väl värde din tid för att se till att du uppfattar vad din kredit rapport säger om dig. Även om du råkar to’re inte intresserad av att få kredit värdering, kan din kredit rapport påverka olika områden i ditt liv. Potentiella arbetsgivare visa din rapport kredit värdering för att bedöma din trovärdighet som anställd. Hyresvärdar testar kontinuerligt kredit erfarenheter av sina hyresgäster tidigare än att låta dem underteckna eller förnya sitt hyresavtal. Så oavsett om du visste det eller inte, kan din kredit rapport har ett stort intryck på din livskvalitet. Med detta sagt är jag positiv du kan nu se att det finns en vinst att skaffa varefter verifiera att uppgifterna på din kredit rapport är korrekt och sant.

Du kanske kan begära kopior av din rapport från tre huvudsakliga kreditbyråer: Equifax, Experian och TransUnion. En ny modifikation av federala Ärlig Credit Reporting Act kräver varje av dessa nationella klient-rapportering företag att erbjuda dig en årlig gratis kopia av din kredit rapport på din begäran.

Främst är din kredit värdering rapport en sammanfattning av hur du betalar dina räkningar, betala tillbaka lån, hur mycket kredit du kan ha erhållas, vad din månad till månad pengar som betalas är, och olika typer av information som kan hjälpa en potentiell långivare bestämmer Om du är en bra kredit värdering risk. Din kredit värdering rapport består av ett antal sektioner. Den primära delen innehåller personuppgifter räkna ut uppgifter som liknar din titel, nuvarande och tidigare adresser, social trygghet kvantitet, telefon kvantitet, startdatum, och din nuvarande och tidigare arbetsgivare. Din faktura betalar historia med banker, butiker, företag finansbolag, bostadsinstitut och andra som har gett dig kredit är sannolikt en av de mest vitala delarna av din kredit rapport. Offentliga register som kan peka ut din kreditvärdighet, liknande avseende skatter, domstolsbeslut adresslapp, och konkurser är dessutom inkluderade i avsnitt som beskriver din kredit historia.

Din kredit värdering rapport presenterar en fullständig specificering av alla givare av kredit värdering och olika människor som har fått en kopia av din kredit rapport. Samt, är listor över företag som har erhållit ditt namn och handtag för att kunna erbjuda dig kredit värdering dessutom ingår i din kreditupplysning. De flesta kredit värdering byråer möjligt för varje konsumenten och kreditgivaren att göra uttalanden om det finns en tvist om en sak på rapporten. Om relevant, kommer din kredit värdering rapport inkludera dessa tvister uttalanden. Din kredit rapport omfattar inte tillgodohavanden på bankkonton, ras, religion, hälsa, register fängelse, drivande information eller årsinkomst. Du har förmodligen hört talas om en FICO kredit värdering också. Kredit värderingar är baserade på formler som använder den kunskapen i din rapport, men de verkar inte ses en del av din kredit rapport.

Problem tillsammans med din kredit rapport kommer att resultera i att du antingen nekas kredit eller ta emot en högre nyfikenhet takt. Crimson flaggor i din kredit rapport är överdrivna ansökningar om ytterligare kredit värdering, en kort kredit värdering historia, en överdriven skuldkvoten, och sen medel till tidigare kreditgivare. I de flesta fall
negativa uppgifter kommer att stanna i din rapport för sju år. Ändå stannar konkurs informationen i din kredit rapport för tio år. Om du vill förbättra din kredit rapport, hela tiden ihåg att stänga oanvända konton, betala dina betalningar i tid, på något sätt använder alla dina erhållas kredit värdering, och gäller inte för meningslösa kredit.

Så du ser att få en kostnadsfri kredit värdering kan mycket väl vara enkelt och bra, men man bör alltid vara extra försiktig på detta för att kunna dra alla fördelar av rapporten. Om du eller någon är på marknaden för att få en gratis kreditupplysning är det värt att ta en titt på denna webbplats som erbjuder ett Freecreditscore.com de erbjuder fler verktyg och användbar information så tveka inte att besöka CheckFreeCreditScore.net