infraröd övervakningskameror övervakning och utrustning övervakning

Övervakning och CCTV “sluten krets TV” har blivit en blomstrande industri under de senaste åren. Kameror håller på att installeras överallt, platser som trafiksignaler, parkeringsplatser, företag och små företag, stormarknader, industrier, sjukhus, flygplatser, hela vägen till slätterna i Serengeti för naturliv via en trådlös IP-kamera.

Den enkla sanningen är att det finns förmodligen någon form av CCTV i varje offentlig plats som vi reser till och från. Just nu är CCTV används främst för säkerhetsövervakning. De flesta vanliga kameror har vad som kallas mörkerseende, vilket innebär att när mörkret faller, kamerorna har en inbyggd IR-belysning som använder infrarött ljus istället för vanliga ljus spektrum för att producera bättre bilder i totalt mörker eller svagt ljus. Denna typ av mörkerseende kamera registrerar bara i svart och vitt, men vissa kameror kommer att spela in färg under dagen. Den huvudsakliga nackdelen med denna typ av infraröd belysning kamera, är att den betraktningsavståndet av kameran är begränsad till området av den infraröda ljussändaren projekt. Förväxla inte en infraröd kamera med en dag / natt kamera. Dag / natt-kameror kan spela in i svagt ljus, men inte på noll ljus och inte använder infraröd belysning som faktiskt ser i det infraröda spektrumet.

Sanna värmekameror använder inte IR-strålkastarna istället använder en microbolometer, detta är en speciell typ av sensor använder kameran för att se ljuset från en annan region i det elektromagnetiska spektrumet än vad vi normalt använder för att se. Denna typ av kamera är inte beroende av någon ljuskälla för att se. Nu med flera nya framsteg inom infraröd teknik, vi upptäcker nya användningsområden för sant fullt spektrum värmekameror integreras med CCTV-enheter. Eftersom alla varmblodiga djur utstrålar värme, infraröda kameror fungerar bra för säkerhetssystem. Även på noll ljusnivå, kommer en värmekamera ser fortfarande normalt icke synligt ljus från din värme signatur.

Självklart förmågan att se på natten utan ljus behövs är ett utmärkt lyft för alla säkerhetssystem. Men vilka andra fördelar kan värmekameror erbjuda med övervakningssystem? CCTV används nu med värmekamera för att övervaka industriell utrustning eller något temperaturen relevant, kan detta användas i en mängd olika applikationer. Många industrianläggningar har använt denna metod för att övervaka temperaturen relaterade situationer, såsom temperaturen i ett rör eller vätska som strömmar genom det röret, analysera enkla eller komplexa maskiner, kretsar, eller ledningar för att se vilken komponent som körs över eller under drift toleranser för enheter operativa runtime.

I korthet kan de infraröda CCTV-kameror att tillämpas i många olika lägen. Remote eller lokal säkerhet CCTV kan fungera i låga eller obefintliga ljusnivåer, speciellt på natten. Infraröd CCTV har även andra applikationer såsom, konstant drift runtime övervakning, diagnos, felsökning och analys.