din kredit värdering rapport det första steget för din ekonomiska fundament

Vi som konsumenter har ett ansvar att se till att vår kredit rapport är korrekt eftersom våra studier används i många av våra privata ekonomiska mellanhavanden. Ta en titt på din kredit värdering rapport på regelbunden basis är inspirationen för lönsam finansiell planering. Förutom att granska din rapport kredit värdering oftast är det viktigt att dessutom känna din FICO poäng. I själva verket, att upprätthålla en korrekt kredit rapport är en del och paket av god kredit värdering hantering, vilket kan bidra till att förbättra din FICO poäng över tiden.

de flesta människor gör inte bedömningen sin kredit rapport

Den primära tiden många individer ser sin rapport kredit värdering är när de är på väg att köpa ett hem eller en bil. Dock är den lämpligaste tidpunkten för att få din kredit upplevelser långa innan du ansöker om ett lån. Långt tidigare än ansöker om en inteckning du bör göra det möjligt för den kunskap som finns i kredit upplevelser är korrekt. Verkligheten är att dessa uppgifter är av avgörande betydelse och kan ha en stor inverkan på ditt sätt att skaffa säker lån paket. Förstå kredit recensioner är så viktigt för dig, konsumenten, eftersom det är till utlåning och monetära anläggningar i världen. Att förstå denna information är en nyckel till att bestämma lånet processen. Granska din kredit rapport kan skydda mot Identification Stöld Förlust Dessutom kontrollerar din rapport shopper kredit är en metod för att vakta i opposition till kredit värdering bedrägeri. I själva verket, skaffa din årliga kreditupplysningar studier är avgörande för att hjälpa till att skydda din kredit profil från ID-stöld. Övervaka din kredit information är sannolikt en av de mest effektiva metoderna för att skydda dig från brottslingar som vill stjäla din identitet. Kontrollera din kredit berättelser är speciellt viktigt om du råkar tro är chansen att du kommer att vara ett offer för identifiering stöld. Att hålla kunniga är ett smart steg i att förhindra kredit bedrägeri. Även om det eventuellt kommer att ta år att återställa skador på din bra kredit värdering, stress kan sista många år längre. Misstag på din kredit rapport kan orsaka Lätta misstag på studier kredit värdering är en gigantisk nackdel, enligt den amerikanska regeringen. Ett vanligt misstag på recensioner kredit värdering är felaktiga uppgifter, besläktad med visar felaktiga utbud av sena betalningar. Ofta bör informationen om kredit studier inte vara fullständig eller felaktig. Antalet människor med fel på sin kredit studierna är relativt hög.

Om du känner att du har felaktiga uppgifter i rapporten, sägas att ifrågasätta dina erfarenheter kredit värdering är din rätt under lagen (se sanningsenlig Credit Reporting Act). En annan vanligt fel som hittas visar en utmärkt stabilitet på ett lån som har helt betalats i sin helhet. Det är förklaringen checkar ut din kredit erfarenheter på en regelbunden basis är oerhört viktigt.

Arbetsgivare Ta en titt på din kredit värdering rapport Too

En av de avgörande kontroversiella utnyttjar av kredit värdering studier är i sysselsättning och kanske förmodligen den mest chockerande användningen av kredit betyg är för potentiella arbetsgivare. Några potentiella arbetsgivare kommer att använda din kredit historiska förflutna som en grund för hans eller hennes beslut om huruvida eller inte att anställa dig. En annan avdelning av företag som använder studier kredit värdering är försäkringsskyddet industrin. Särskild kunskap från berättelser kredit värdering används som en faktor bland många andra som försäkringsbolagen använder i huruvida eller inte att förlänga er försäkring.

har du fått avslag på grund av din kredit rapport?

Ytterligare en anledning att du behöver se över din rapport kredit värdering är om i fall du har stängts för kredit värdering och du är inte säker på varför. Under dessa omständigheter de tre stora kreditbyråer (Equifax, Experian och Transunion) måste enligt lag ge dig en gratis rapport kredit värdering. Också enligt lag, under rättvis och korrekt kredit värdering Transactions Act, kräver de federala myndigheterna i 3 huvudsakliga kontoren kredit värdering att, årligen, erbjuder dig en kostnadsfri kredit rapport … säker en fri, inga strängar ansluten kreditupplysning. Under detta mandat, satte de 3 stora kreditbyråer kollektivt en webbplats för att göra denna årliga gratis kreditupplysning enkelt för dig att få. Du kommer att få din gratis kredit rapport checkfreecreditscore.web Som ni kan se, har tillgång till din kredit rapport är kritisk. De 3-in-1 Credit Upplevelser är förmodligen den mest omfattande bilden av en kunds kredit värdering historia, och omfamna en kort blick abstrakt för all kontoinformation. Sitter själv ner och granska alla tre berättelser kredit värdering ofta är ett måste.