5 lektioner för att hjälpa dig att bygga en billig hemmabio

Ett hemmabiosystem gör ett bra komplement till alla hem. Det är en plats för hela familjen att träffas, titta på en film och spendera lite kvalitetstid hemma och samtidigt ha roligt på samma gång. Däremot kan köpa ett komplett HDTV baserad hemmabio vara ganska dyra. Här är några tips som hjälper dig att bygga en billig hemmabio utan att kompromissa med kvaliteten.

1) Planera en budget

Planera en budget är kanske den viktigaste uppgiften att tänka innan du planerar att bygga en hemmabio. Underlåtenhet att skapa en budget kan resultera i att spendera mer än det belopp som var avsett eller ens värsta, spenderar för mycket på en tv-apparat som orsakar de andra nödvändiga komponenter för att komma utom räckhåll. Budget planering hjälper att sätta stopp på tvångsmässigt köpbeteende och är en väl beprövad metod när det gäller att undvika att fastna i en pengar att spendera frenesi.

2) Bestäm vad du behöver

Hem teatrar har grundläggande komponenter: bildskärmen i detta fall HDTV, högtalare media eller spelare skiva och anslutningskablar. Dessa fyra grundläggande komponenter som varje inställning som räknas som en hemmabio har. Alla andra är valfria add ons och borde inte ha högsta prioritet när man försöker bygga en billig setup. Naturligtvis är Tillägg kan ges högsta prioritet av de ska användas mycket ofta eller ersätta en av de grundläggande komponenterna.

2) Att välja en HDTV

Välja en HDTV är den viktigaste aspekten av alla hemmabio. Det är allmänt känt att LCD-skärmar är billigare än plasma och de flesta av de andra teknikerna HDTV display där ute. En mycket viktig faktor att beakta är den högsta upplösningen som erbjuds av HDTV. Ju högre upplösningar erbjuds desto högre pris. Det är helt en tumregel att en 1080p kapabel HDTV kommer att ha en betydligt högre prislapp än en som erbjuder en maximal upplösning på 720p. I det här fallet eftersom vi håller på att bygga en billig hemmabio en maximal upplösning på 720p är mer än tillräckligt.

En annan faktor att beakta är varumärket. Att köpa en produkt från ett bra varumärke är viktigt när det kommer mot elektronisk utrustning och är mycket lämpligt även om det är lägre prissatta produkter från okända märken. Att bygga en billig hemmabio betyder inte nödvändigtvis att dess komponenter måste vara opålitliga produkter. Sist men inte minst och om inte det viktigaste är skärmstorlek. Detta är den självklara sidan men det är viktigt att vara realistisk och det är där budgetplanering är mycket användbar. Sammanfattningsvis är den summa pengar som tilldelades för HDTV i budgetplaneringen steg bättre spenderas på en LCD som gör att upp till 720p upplösning än på en 1080p plasma av ett ton inches mindre i storlek om vi planerar att bygga en billig hemmabio.

3) Välja en skivspelare och högtalare

Välja en mediaspelare eller i det här fallet något att spela HD-kapabla skivor är den lättaste delen, hela handlar ner till preferens. Det finns två borgmästare format som dominerar marknaden för högupplösta media skivor. Dessa två format är HD-DVD och Blu-Ray. Av dessa två, framkom BLU-RAY segerrik i jakten på det bästa formatet så att vi kan kasta HD-DVD som en pålitlig format för att lägga till vår billiga hemmabio. Vårt beslut minskas ytterligare till att köpa en Blu-ray spelare och högtalare combo eller köpa dem som separata produkter.

Från dessa två alternativ det som tenderar att ge de bästa resultaten är att köpa dem som separata produkter. Detta alternativ låter dig välja en bra spelare och ha flexibilitet att köpa billigare högtalare. Tänk på att högtalare ska vara 5.1 Dolby Digital Surround Sound redo för att uppnå en bra ljudupplevelse. Det är värt att nämna att i det fall att du är en gamer som är hyvling att köpa en Play Station 3 konsol, skulle du inte behöver en annan Blu-ray spelare eftersom PS3 spelkonsol har en integrerad eftersom skivan behandlingen enhet. Om i själva verket du äger en Play Station 3 kan du bara köpa de bästa högtalarna din budget tillåter eller köpa en större skärm.

4) Beslutar att köpa tillbehör

Tillbehör är mestadels kablar och annan anslutning redskap. Ytterligare utrustning inkluderar montrar och liknande föremål. I detta fall, kan kvalitet kablar köpas för billig på nätet om inte tillhandahålls med produkterna. När det gäller bestånd, måste de köpas endast vid behov, eftersom de i allmänhet används för högtalare positionering. Överväg hänga högtalarna på väggarna. Många talare har hål för att hänga dem ändå. Denna högtalare positionering strategi ser inte så bra som talare i bestånd göra, men kan spara nästan hundra spänn.

5) Och slutligen add ons

I det här avsnittet hittar vi HDTV-mottagare, skrivare och enheter som inte är bröd och smör i en hemmabio. I fallet med mottagare, om HDTV har en inbyggd glömma dem helt istället med de pengar du kommer att spara väljer en HDTV med större skärm om inte, spara dem för något annat som inte är relaterat till hemmabio. Om i själva verket du prenumererar på satellit-TV eller digital kabel du kanske inte ens behöver en i första hand. Som för brännare, om du vill bygga en billig hemmabiosystem glömma bort dem, de är inte nödvändiga i en hemmabio är de bara en lyx för dem som har råd med dem.