grunderna i högtalaren teknik

En högtalare är en enhet som ger luft vibrationer, som hörs av våra öron. Egentligen, omvandlar en högtalare de elektriska signalerna till mekaniska vibrationer eller ljud som vi hör. Magnetism är basen för högtalaren teknik eftersom det fungerar på denna princip, den äldsta principen om fysik för återgivning av ljud. I själva verket är tekniken för högtalaren precis den omvända tekniken av mikrofonerna, som även följer samma princip.

Eftersom principen är gammal, är tekniken för talaren också en gammal. Även om många förändringar har skett när det gäller design, kvalitet och funktion, är den grundläggande operativa principen densamma som den har varit i årtionden. Den enda skillnaden som kan märkas är den icke-elektriska permanentmagnet tillverkade av mycket raffinerade metallurgiska material, i stället för ett elektriskt fält spole används för att skapa magnetfält som används innan.

Enligt ljudsystemet, återger en magnetisk däck ljudinformation från inspelade stöd genom en elektrisk signal. Talaren översätter dessa signaler till ljud vågor, vilket är nästan samma ljud som den ursprungliga. Men det finns olika komponenter som en högtalare består av och därmed är den viktig del av högtalare teknik.

Magnet: Den ger en jämn, icke-föränderliga magnetfält. Den elektro-magnet nära det kommer antingen bli attraherad av den eller stöta bort, på grund av dess omväxlande laddning.

Röst-coil: Det är elektromagneten består av en spole av tråd som är lindad runt en bit av metall med hög ledningsförmåga.

Membran: Även kallad en kon, är det en komponent som vibrerar när talspolen rör sig och producerar ljudvågor.

Spider: Kallade lägre fjädring, är det en trasa skiva som endast tillåter talspole och botten av membranet att flytta bakåt och framåt.

Surround: Kallade den övre fjädring, är det en ring som stoppar könen eller membranet från att röra sig i sidled. Tillsammans med spindel, bildar det system för upphängning av membranet och talspole.

Dammkåpa: Det är ett lock som är fäst på kon.

Ram: En komponent som innehåller alla delar tillsammans.

Växla över till drift av högtalaren, de komponenter som bör nämnas först är talspolen och magneten, Tillsammans, dessa är basen för hela tekniken. Tråden hos ljudspolen är isolerad med ett smalt skikt av lack och ändarna av tråden är anslutna till kontakterna på högtalarna ram med hjälp av glitter leder. Dessa trådar är mycket flexibla bitar av flätad tråd som gör el att passera.

Men eftersom den el strömmar genom viran hos ljudspolen, sätter den upp ett magnetfält runt sig själv och detta magnetfält samverkar med det magnetiska fältet av magneten. Närheten till magneten bringar talspolen att röra sig upp och ner. Nu, om avgifterna är identiska kommer de att stöta bort, men om de inte är så att de kommer att locka. Det betyder att det antingen kommer att dra talaren ner mot magneten eller kommer att driva bort det.

Eftersom röstspolen börjar röra sig, membranet eller den kon, som är fäst till toppen av den rörliga talspole, också börjar röra sig upp och ner. Och detta sätt ljudvågorna genereras från de elektriska impulser.