växelriktare wattal guide

Växelriktare omvandlar likström till växelström. Det är en liten rektangulär enhet som har en tråd med en domkraft som du ansluter direkt till din cigarettändaruttaget i din bil eller du kan ansluta den även i ditt batteri bil. Detta gör att du kan köra din elutrustning när du är på din bil eller om det är en nödsituation svart ut. Den finns i olika modeller som varierar i watt. Mängden effekt du behöver beror på vilka enheter som du vill använda.

Mindre än 300 watt: Dessa är de omriktare som du kan plugga in i cigarettändaruttaget, kan dessa växelriktare hantera små föremål såsom en mobiltelefon laddare, ipod laddare, mindre bärbara datorer och bärbara dvd-spelare.

300 watt: Det används för din typiska hushållsapparater, små till medelstora TV, DVD-spelare, äldre spelsystem, de flesta datorer, de flesta av dessa Anslut via ett 12-volts kontakten.

600 watt: Det används för mer kraftfulla hushållsapparater, stora TV-apparater, och elverktyg. De flesta växelriktare på denna spänningsnivå ansluts direkt till batteriet och ha tre eller fler jordade uttag för att driva flera produkter samtidigt.

1750 watt: Det används för uppvärmning / kylning hushållsapparater, större elverktyg, mikrovågsugnar, kaffebryggare, brödrostar och hårtork. Alla seminarier växelriktare är konstruerade för direkt anslutning till batteriet nätverket och kan generellt leverera 1500 watt kontinuerlig effekt.

3000 watt: Detta är en strömriktare för seriösa förfrågningar bara. Med en uteffekt vanligtvis en effekt på 2500 watt för kontinuerlig belastning, dessa omriktare kan driva de flesta alla apparater och kontorsutrustning. För massor av denna storleksordning, kan särskilda ledningar och banker batteri krävas.

För din apparatens säkerhet och längre livslängd användning, alltid komma ihåg att använda en strömriktare som är tillräckligt hög kapacitet för de enheter som du kör. Sist men inte minst, undvik adaptrar som skulle tillåta fler butiker än enheten är utformad för att rymma.