Varför verklig integritet online är omöjligt att ens med den bästa VPN-tjänster

Det finns två aspekter på server säkerhet och integritet för en VPN-tjänst:

Den första är om VPN-leverantörens server nätverk är säkert och inte kan hacka in av brottslingar försöker sniffa data och personlig information eller få information om den totala nätverkskonfiguration och huvudsakliga server. Detta oberoende kan testas med tillstånd av VPN leverantör. Om tillstånd att testa denna säkerhet inte beviljas, nedgradera vi att VPN leverantör på den mycket viktiga fråga.

Den andra är placeringen av servrarna. Om alla servrar och VPN leverantörens plats är i kooperativa regioner som USA och Europa, är säkerheten ungefär lika bra som att använda din lokala ISP. Om ingen av servrarna är i icke kooperativa eller off shore platser, sedan datalagring lagar gäller för att VPN leverantör precis som om de vore din ISP. En ny brottsutredning involverar krypterade e-postleverantör, Hushmail, som är baserat i Kanada, är ett typexempel. Ovetande till en av sina användare, Hushmail (mot sin uttalade privacy policy) loggas och cachade data om användaren i månader och levereras denna information till myndigheter i ett annat land enligt domstolsbeslut (detta var ett medelmåttigt straffrättsliga inte terrorism eller människohandel). Hade Hushmail varit belägen i Panama eller någon annan off shore plats, är det mindre troligt att Hushmail skulle ha agerat på uppdrag av polismyndigheterna. Låt oss vara tydliga, vi urskuldande inte brottslig verksamhet, men privatliv är antingen helt skyddade eller inte. I samarbetsvilliga jurisdiktioner där alla VPN servrar är också belägna, kan din information aldrig vara säker och privat. Den VPN-tjänst ger alltid någon rättslig myndighet, även om de flimsiest förfrågningar, alla data och loggning begärt. De skulle behöva eller vara i förakt av domstolen.

Så välj din VPN-leverantör med omsorg baserad på platsen för tjänsteleverantören och dess servrar.

Om VPN-provider är fysiskt placerad i en samarbetsvillig jurisdiktion, men har servrar i icke samarbetsvilliga jurisdiktioner som Panama, Ryssland, Kina, då detta är bättre säkerhet och integritet. Men den högsta säkerheten är om både den fysiska placeringen av VPN leverantören och åtminstone en del av sina servrar i icke samarbetsvilliga off shore platser. Då datalagring lagar inte kan verkställas och VPN leverantör är mycket mindre sannolikt att bryta mot sin uttalade sekretesspolicy logga, cache och lämna över dina data / information / IP.