väljer en ny laptop hur man hittar precis vad du behöver

Den bärbara datorn var ursprungligen utformad som en bärbar enhet för affärsmän på språng. Under många år var det skämt som de var mer svårhanterliga än stationära modeller. När allt, vägde de första bärbara datorer över tjugo pounds, hade inga batterier och små skärmar. De också kosta mer än de genomsnittliga car.As du kanske tror, ??var bärbara datorer lite mer än en nisch objekt för det första årtiondet av deras existens.

Men som med all ny teknik ökad konkurrens och förbättrad produktionsteknik leder till lägre priser och bättre enheter. Bärbara datorer blev snabbare, lättare och smartare hela 90-talet och försäljningen ökade. Vad hade börjat som en nisch, var nästan nyhet produkt tar snabbt över marknaden. För första gången år 2008, sålde bärbara datorer. Trenden förväntas fortsätta eftersom de flesta datortillverkare omdirigera sin forskning och dollar utveckling till bärbara datorer.

Hur man väljer en bärbar dator

Så nära som vi är för dem, och så mycket som vi är beroende av dem, de flesta människor inte vet så mycket om datorer. Och för det mesta, att “okej! Dagens datorer är så lätt att använda att de inte kräver en avancerad examen eller ens en tutorial. Du kopplar helt enkelt in dem och få att fungera. Den mest en ägare måste göra är att ladda ner ett antivirusskydd program eller installera Microsoft Office.Of kurs, måste du köpa den bärbara datorn först. Detta är steget flesta konsumenter är bedrövligt underrepresenterade förberedda för. Oftare än inte, de besöker en retail datorbutik på grund av en försäljning och lita på inrådan av försäljaren. Inte helt överraskande, är försäljaren ofta mer intresserade av sitt uppdrag än att se till att du får vad du behöver.

Varför behöver du det?

Visst, det är en enkel fråga. Men det talar till varför du väljer en bärbar dator i första hand. De flesta människor köper en bärbar dator över en stationär på grund av bärbarhet och bekvämlighet. Men hur viktigt är portabilitet för dig? Om det är en viktig fråga, kommer du sannolikt en mindre, lättare bärbar dator som har utmärkt batteritid. Å andra sidan, om du ofta arbetar på samma ställe, kanske du vill ha en dator som har en snabbare processor, mer minne och RAM. Som en allmän regel gäller att ju större den bärbara datorn, desto kraftfullare blir det. Låt oss ta en stund att se över de viktigaste laptop funktioner.

skärmstorlek

Laptop skärmstorlekar allt från den lilla 8,9 tum till gigantiska 20 tum. Som man kan förvänta, har storleken på skärmen en effekt på måtten och vikten på den bärbara datorn. Om du gillar verkligen att arbeta med datorn i knät eller på magen när du låg i sängen, rekommenderar vi starkt en liten till medelstor laptop. Bärbara datorer med 13 och 14-tums skärmar är de mest populära.

upplösning

Upplösningen anger antalet bildpunkter som är synliga. Precis som med TV-apparater, den större skärmen, desto fler pixlar och bättre helhetsbilden. Kan visas megapixlar störta en hel när skärmen är mindre än 12 inches. Så, om du tittar mycket på filmer på din dator, rekommenderar vi ett genomsnitt eller ens en stor laptop skärm.

minne

Random Access Memory (RAM) är kanske den enskilt viktigaste när du handlar för en ny dator. Anledningen till detta är enkel: RAM har en effekt på varje enskilt program som körs på datorn, från ordbehandlare till operativsystemet till webbläsaren. För allmänna datorbehov, är en bärbar dator med 1-2 gigabyte RAM, vilket är den genomsnittliga, mer än tillräckligt. Men om du laddar ner stora program som video från internet, kommer masslagring krävas eller verksamheten dämpas betydligt. Bärbara datorer med 4 gigabyte RAM bör tillåta aktiv användare att ladda ner vad de vill utan att stöta på en avmattning.

hårddisk

Ju större hårddisk, desto mer utrymme datorn måste lagra program och applikationer. Liksom RAM, har storleken på hårddisken en effekt på de flesta på de program som körs på datorn och den allmänna hastigheten på verksamheten. Eftersom mindre bärbara datorer tenderar att ha mindre hårddiskar, är de vanligtvis långsammare än större. Om hämtningar och minne är viktigt för dig, är det förmodligen en bra idé att köpa en bärbar dator med en hårddisk på minst 250 gigabyte.

cpu

Central Processing Unit (CPU) är utan tvekan den viktigaste dator komponent. Utan det, kan din bärbara dator inte utföra instruktionerna för att köra program och applikationer. Men hur viktigt är hastigheten på processorn? CPU-hastigheten är åtgärden GHz och de flesta har omkring 2 GHz. Men för användare som gillar att spela tv-spel på sina datorer (spelare), en snabbare processor på över 3 GHz vanligtvis rekommenderas.