usb förlängningskabel för svåråtkomliga enheter

Med USB-förlängningskabel trådar så rimligt prissatt det är en överraskning att just nu finns det inte fler människor få dessa med tanke på att de är mycket användbara. Tänk på en tid du skulle göra något på datorn som kunde ha varit enklare med en förlängningskabel. Möjligen var det ett tillfälle i hemmet när du var tvungen att skriva ut något och man var tvungna att ta med din bläckstråleskrivare över till din dator för att göra det.

Det verkar som om du köper en kringutrustning som exempelvis en bildläsare eller kanske bläckstråleskrivare den kommer med en USB-förlängningskabel som är för kort. De flesta enheter är utrustade med kabel som är helt enkelt ett par meter långa som gör det ganska restriktiva när du ansluter enheter till din dator. Dessutom innebär det ofta att du har ett ganska rörigt bord med många av dina enheter behöver vara i närheten.

Det är möjligt att få USB-förlängningskabel på någon form av elektronik butik och också även i bra stormarknader nuförtiden, och de kostar så lite som $ 5. Generellt hittar du dem runt nio meter lång, även om de erbjuds i flera längder. En längre kabel gör det mycket mer användbart när man använder sådana saker som skrivare samt scanningsenheter, särskilt om de delas av andra datorer.

Om du har flera datorer dela sådana enheter kanske du vill tänka på att inrätta ett nätverk. Men oftast är det inte nödvändigt för en familj hemma. Å andra sidan skulle en kontorsbyggnad gynnas sannolikt från det lokala nätverket. Använda ett nätverk där andra persondatorer och även enheter länk till en värd, kan datorerna dela data samt enheter och utan att någonsin behöva flytta runt dem.

Generellt Ethernet eller USB-kablar förlängning kommer att användas för att koppla upp datorn enheter till huvudmannen nav eller värd som arbetsplatser kan vara mycket stora. Eftersom Windows plug and play-funktionen, är det verkligen lätt att ansluta skrivare och andra enheter till den huvudsakliga nav. Konfigurera kringutrustning kräver väldigt lite tid eftersom du kommer helt enkelt att konfigurera värddatorn som alla andra datorer kommunicerar med.

USB förlängningskablar behöver ingen extern energi för att fungera som gör dem bekväma att använda. Om du ser dig omkring, ser du att allt från kameror, externa hårddiskar, webb-kameror och IP-telefoner oftast är kopplade med USB-kablar, så det verkar vettigt att ha en extra kabel ifall man går galet. Medan framtiden verkar till förmån för trådlös teknik, kommer det vara en lång tid att det blir vanligare och tar över användningen av kablar.