stationära datorer vs bärbara datorer

I allmänhet bör du överväga att bara köpa en bärbar dator om portabilitet är din huvudsakliga oro, eftersom det är egentligen den enda fördelen att det har över en stationär dator. Dessutom är det oftast en fråga för dem som behöver använda en dator när de reser eller delta i ett möte, eller för en student som vill ta den till klassrummet eller biblioteket.

Vad du bör veta om bärbara datorer

De är långt från viktlös, och de är inte alltid lätt att bära med sig, särskilt när extra lagring drivrutiner och annan kringutrustning tillsätts. Dessutom, i allmänhet, en bärbar dator utrustad med samma funktioner som en dator, såsom Random Access Memory (RAM) kostar dubbelt så mycket, och Pentium IV-modellen är ett utmärkt exempel. Med andra ord, billiga bärbara datorer verkar vara en okänd kvantitet.

Varför bärbara datorer har begränsningar

En bärbar dator komponenter lagras i ett litet utrymme, och i det läget kan det vara omöjligt att byta ut hårddisken, vilket oftast sker i en PC med hjälp av DIMM-chips. Istället kan du få betala ett betydande belopp för RAM-minne du behöver och har det skräddarsydda för din dator. I allmänhet, om du vill ha ett system som du kan expandera över tiden enligt dina behov, är en bordsmodell egentligen det enda alternativet.

Notera också att medan dagens spel kommer att vara tillgänglig med en bärbar dator, kommer de som utvecklas i framtiden kräver mer kraft. En stationär dator kan uppgraderas med lite svårigheter, men en laptop grafikkort kan inte ersättas. Följaktligen, när du spelar ett spel på en bärbar dator, kontroll, ljud och video alla har utrymme för förbättringar.
Varför bärbara datorer är svårare att använda.

Eftersom tangentbordet på en bärbar dator är förvånansvärt liten, se till att testa det innan du bestämmer dig för att köpa en. Om du använder fel tangentbordet kan underminera din touch-maskinskrivning färdighet, så se till att tangentbordet är en modell som du kan använda bekvämt. Även bärbara datorer har 12-15 tums skärmar som inte kan konkurrera med de snabba uppdateringsfrekvens och levande färger av dagens mycket större skärmar för stationära datorer, Som ett resultat, bilderna är inte så tydlig på dessa skärmar, och med långvarig användning, din ögon kan även bli irriterad.

PC förskott

Som kontrast, pekar Packard Bell Media att 1MB gång lämnat tillräcklig dator lagring, men tiderna har förändrats. Det har nyligen informerat sina kunder om att Dell kommer att leverera en dator som ger 1 terabyte för förvaring. Denna dator är avsedd för konsumenter som vill lagra stora mängder bilder och mer än 1.250 timmar video.