nybörjare guide till att köpa en metalldetektor

Att bli en skattjägare, som metalldetektor entusiaster gillar att kalla sig, är ganska lätt. Men det kan vara en mycket dyr hobby. Metalldetektorer kan kosta mellan flera hundra dollar till flera tusen dollar. Det bästa råd som kan ges till någon ny till skattjakt är att köpa begagnad utrustning först. Den bästa tiden att göra detta är när nya modellen metalldetektorer kommer ut. För att göra detta måste du verkligen ha din timing ner. Det är inte varje dag som nya modeller kommer ut. Men, om din timing är rätt kan du få en betydande rabatt på detaljhandelspriset genom att köpa en äldre modell.

Du kan också söka efter leverantörer av rabatterade metalldetektorer. Det finns många anledningar till varför du skulle kunna köpa en metalldetektor till rabatterat pris utan att kompromissa med kvaliteten. En av de mest framträdande orsakerna till rabatterade priser är garantireparationer som har släppts tillbaka på marknaden. Dessa är metalldetektorer som returnerades på grund av en tillverkning defekt. Det har nu åtgärdats och är bokstavligen desamma som de bara ut ur lådan. Men, kan det inte säljas som ny.

En annan anledning till att du skulle kunna köpa en metalldetektor på en lägre än pris är för att det var något hur skadade under tillverkningsprocessen. Dessa fläckar är alla kosmetiska och påverkar inte driften av anordningen. Så, att köpa en rabatterad metalldetektor är inte en dålig sak. Men, hur gör du välja vilken metalldetektor för att köpa. När man ser att köpa en metalldetektor som är rätt för dig finns det några saker du bör tänka på.

Först måste du fråga dig själv vad du ska leta efter och var du ska leta efter den. Det finns vissa typer av metalldetektorer som är design för att söka efter specifika typer av metaller, som guld. Men, är den största skillnaden här där du vill använda metalldetektor. Med metalldetektorer det handlar om terräng. Om du köper en metalldetektor är inte avsedd för terräng, kommer det att fungera, men inte lika bra som om det var desgined för just terräng. Till exempel skulle du inte vill använda en metalldetektor avsedd för användning under vatten på stranden heller skulle du vilja använda en metalldetektor konstruerad för användning på bok i kuperad terräng.

En annan punkt att tänka på är varaktigheten, typ och kostnader av det använda batteriet. Det kan vara den bästa metalldetektor i världen, men om det bara varar i en halvtimme så är det värdelöst. Dessutom, om du har att byta batterier hela tiden du kommer att vilja köpa ett stort antal batterier. Om dessa batterier är mycket dyra då att särskilt göra av metalldetektor inte kan vara värt det oavsett hur billigt det är. Med batterier du måste också tänka tillgänglighet. Så vad händer om batterierna är billiga, om du inte kan få dem där du bor eller kommer de kan lika gärna vara den dyra typen.

Sist men inte minst bör du överväga vikt och komfort. Om metalldetektorn är för tung eller är obekvämt att hålla dig kommer att vara mindre benägna att använda den. Väl åtminstone ha kul med det.

Bara gör ditt val klokt. Tänk på hur och var du ska använda din metalldetektor. Tänk på hur du ska driva det. Då ska du kunna göra en anständig beslut om vilka metalldetektor för att köpa.