multicast trådlös

Multicast är processen att sända ett stort antal routing paket till flera destinationer med användning av färre nätverk. Multicast när de används över trådlösa nätverk som mobiltelefoner kallas multicast trådlöst. Som mobila företag över hela världen uppgradera sina trådlösa nätverk för att öka effektiviteten av nya funktioner som mobil-TV eller IPTV, går bandbredd upp dramatiskt, vilket leder till behovet av multicast-teknik. Även om begreppet trådbundna multicast, liksom ATM multicast och IP multicast är fortfarande populär i vissa områden, kommer det inte vara mycket länge innan trådlösa multicasting tar över världen.

Universal Mobile Telecommunication System (UMTS) är den föredragna arkitekturen som kommer att främja tredje generationens mobila telekommunikationssystem. UMTS är en avkomma av den andra generationens mobila telekommunikationssystem (GSM). UMTS är inriktad på att ge högre åtkomst bandbredd radio, särskilt för paketdatasessionen-baserad trafik, förutom konventionella taltjänster. UMTS kan ge maximal bandbredder från 64kb / s – 2 Mbit /. Aktivera UMTS för olika och samtidig hög bandbredd användare och därmed minska kostnaderna, kommer att kräva multicast trådlösa protokoll för att vara på plats.

Multicast-tekniken ersätter den äldre tekniken med bara några infrastrukturella förändringar. Till att börja med måste befintliga routrar uppgraderas för att inkludera en särskild ansökan multicast routing i stället för de äldre, traditionella algoritmer. När vi talar om trådlösa multicast, är det viktigaste mediet för kommunikation eller sänder rundstrålande antenner.

Multicasting utförs vanligtvis genom så kallad source-baserade multicast träd. Den multicast träd fungerar på ett antal algoritmiska strukturer. Source-baserade medier kan behöva mottagarens adresser och topologidata. DVRMP och MOSPF är några av de bästa exemplen på de algoritmer som traditionellt används i processen, särskilt för video-sändningar. Alla trådlösa sändningar eller multicast processer styrs av ett gäng protokoll multicast nätet.

Trådlös multicast-teknik har utlöst en enorm nyfikenhet i medvetandet hos teknokrater över hela världen. Som tidigare nämnts är den främsta orsaken till detta är ökningen av antalet mobila tjänster ger, liksom de nya funktioner och applikationer som kan integreras i mobila nät och Internet-anslutningar. Dessutom är kommunikationen dysfunktion skadligt för grundläggande och nödvändiga tjänster som det militära, så införandet av multicast trådlöst har gjort vistas ansluten både enklare och effektivare. Billigare sändningar innebär många tv-kanaler kan nå ut till miljontals över hela världen via IPTV och mobil-tv-sändningar. I efterhand är det uppenbart att behovet av multicast trådlöst var alltid närvarande, men förverkligandet har satt in lite sent.

Syftet med att ha en trådlös fleranvändaruppkoppling förfarande är att maximera de säkerhetsnivåer som ofta har funnit brister i trådbundna multicast. Bli inte förvånad om du ser en konstant ökning av kvaliteten på olika sändningar nu att de har trådlöst multicasting att falla tillbaka på.