genomföra en hög tillgänglighet vpn

Med ingen fjärråtkomst mobil säljare inte kan lägga order och åtgärder postmeddelanden kund. Personal på avlägsna platser kanske inte kan behandla leveranser. Allt detta kan leda till betydande avbrott i verksamheten och leder till betydande förluster för ett företag.

En VPN-system strömavbrott kan orsakas av VPN hårdvara misslyckas eller misslyckande kommunikationslänkar. Tiden för att återhämta sig från ett avbrott kan bero på hur snabbt den teknik leverantör kan ge en ersättningsenhet eller hur snabbt kommunikationstjänster kan återställas. Som ett företag kan ha liten eller ingen kontroll över hur länge en resolution f frågan kan ta, är försiktig hållning för att säkerställa att VPN kan återhämta sig omedelbart från fel i en enskild komponent genom att införa en hög tillgänglighet VPN.

Det normala tillvägagångssättet för att genomföra en mycket tillgänglig VPN är att köpa två VPN hårdvara enheter och konfigurera dem som en lättillgänglig par med säljaren levererat teknik eller en tredje part lösning. Med detta synsätt, när en enhet går sönder, kommer den andra enheten vara tillgängliga för att ge VPN-tjänster. För att möjliggöra kommunikation misslyckanden, är det normala tillvägagångssättet, om möjligt att installera två olika behörighetsnivåer kretsar från två olika leverantörer. Med hjälp av olika leverantörer tar bort risken för en enda operatör som har ett fel som påverkar varje krets. Om en krets misslyckas, kommer fjärranvändare måste återupprätta anslutning via den nya kretsen. Återupprättandet av anslutningen görs normalt av användarna väljer en alternativ VPN-server. Ett annat tillvägagångssätt är att ge flera Internet-vägar till VPN-servrar även om detta är mycket mer komplex strategi.

Ett alternativ till att dubbla upp på hårdvara och ådra den tillhörande kostnaden är att använda en hostad VPN-tjänst som ger hög tillgänglighet VPN utan att ådra sig kostnader för dubbla upp på VPN-maskinvara. Med en hostad VPN-tjänst, är hög tillgänglighet genom att installera VPN-servern programvaran på mer än en befintlig Windows-server. Som värd tjänster använder Internet, kan billiga Internet kretsar hämtas från annan leverantör som ger motståndskraft mot misslyckande av en Internet-länk.