en introduktion till 192.168.0.1

PC innehåller IP-adresser, som fungerar som ett slags ID. En av de mest använda är 192.168.0.1. Medan informationen är av teknisk natur, kan förståelsen vara fördelaktigt vid användning av nätverk och routrar.

förstå IP-adress

De IP-adresser är uppdelade i flera kategorier. De gamla var IPv3 och nedanför. Denna speciella adress är under IPv4. IPv4-adresserna är de nyaste som används, men fler är närvarande under utveckling. Dessa IP-adresser tillsammans med några andra, betecknas som privat.

En personlig IP-adress betyder att det är anställd av ett personligt företag eller företag. Detta arrangemang är att göra det olika från de andra offentliga adresser används av andra datorer.

192.168.0.1 är anställd i Netgear bolaget. Företaget gör bredbandsroutrar. Du kan se detta genom att kontrollera de viktigaste router sidan. När du loggar in, kan du se den här adressen visas.

vad är en digital subscriber line router?

Kabeln router används av PC-nätverk. De kör ett LAN (lokalt nätverk) har denna kontroll installerat. Hemanvändare använder dem också. Du kanske inte inser det, men dess en del av bredbandsanslutning. Utan det, skulle snabba uppkoppling vara ouppnåelig.

Förutom nät, är den komponent som används i multiplayer onlinespel. Med andra ord, det hjälper att hantera bitar data.

extra alternativ

Den 192.168.0.1 adress inte bara hjälper info resor. Det ger också hjälp att effektivisera nätverk installation och konfigurera processer. Det upphäver behovet av att sätta in Dynamic Host Configuration Protocol växlar. Med denna IP-adress, välja alternativ är mer användarvänlig.

Även om det är standard sida, kan det anpassas. Gå till bredbandsroutern sidan. Från indexsidan du kan göra de nödvändiga förändringarna. För nätverk, är denna tillgång allmänhet reserverad för administratörerna. Ändring av sidan är vanligtvis gjort för felsökning.

Flera bortgång är möjligt med denna adress. Benämning på vissa nätverk är också möjlig. Denna funktion av 192.168.0.1 är anledningen till att det används för att ansluta datorer på många LAN. Du kan också använda funktionen för att komma åt modemets inställningar. Detta kan vara praktiskt om du måste konfigurera modemet.

gateway

Denna adress fungerar också som en gateway. Detta tyder subnät använda den för att skicka data till andra nät. Tänk det som en väg där info representerar fordonen. Porten är där data bearbetas.

tips och varningar

Du kan bara koppla en enhet till den. Lägga till ytterligare en kommer att avbryta flödet nätet info. Om du kör ett nätverk, garantera all personal med tillgång känner denna regel. De som har frågor bör först observera säkerhets sektionen. Det är där hackare försöker bryta i.

Bedöm detta område om du tror att det finns en trygghet läcka. Dynamic Host Configuration Protocol bör granskas om det finns problem med LAN. Denna information är inte bara för Netgear. Det kan också användas för D-Link.

De 192.168.0.1 fungerar i bakgrunden. Nästan hela tiden kommer du inte ens tänka på det. Men att veta dess syfte kommer att hjälpa dig i händelse av problem.