detaljer att jämföra när plocka ut en ny bildskärm

Hur amerikaner får sina nyheter och underhållning förändras snabbt på grund av Internet. Tidningar misslyckas och internet nyhetssidor är på uppgång. Men kanske den enskilt mest överraskande förändringen är det faktum att många av dessa platser lita på video snarare än text. I själva verket får den största video sharing webbplats väl över en miljard träffar per dag. YouTube är för närvarande den tredje mest besökta adress på internet, efter Google och Facebook.

Vad säger det oss? För en sak, säger det oss att människor älskar att titta på video på nätet. Inte bara titta på de videor på webbplatser videodelning som YouTube och Metacafe, men också titta på dem på sociala nätverk och nyhetssidor som Facebook och Twitter. Facebook har länge varit en av de mest pålitliga online rekord djurhållare och de uppskattar att 41 miljoner medlemmar titta på sina filmer varje månad.

Lägg till att de miljontals Internetanvändare som titta på video på nya platser, sportarenor, musik video tomten, och speciella platser intresse och vi har en tydlig och obestridliga trend mot video på Internet. Enorma videouthyrning sajter som Netflix gör att även medlemmar att titta på hela filmer med omedelbara visningsalternativ och iTunes låter användare ladda ner och titta på filmer på sina datorer också. De flesta tv-nät också låta gästerna titta på hela episoder av senaste visar på nätet. Så vi inte bara talar om trettioandra videoklipp här.

Som man kan förvänta, har förändring i hur människor får sina medierna hade en dramatisk effekt på datateknik, särskilt med avseende på datorskärmen. Folk förväntar sig nu sina datorer för att ha precis lika skarp och tydlig bild som sina TV-apparater. I den nya par stycken kommer vi att granska några enkla tips som hjälper dig att välja rätt datorskärm.

bild

Det finns två grundläggande typer av populära Bildskärmar-CRT och LCD-skärmar. CRT står för Cathode Ray Tube och de fungerar på samma teknik som en traditionell TV-apparater. LCD står för Liquid Crystal Display och det är samma platta teknik som används i de flesta bärbara datorer. Vilken ska du välja?

Platta skärmar är den nyare tekniken och de överlägsna på många sätt, naturligtvis med undantag av priset. Om priset är ett primärt intresse, kan shoppare spara några dollar på en CRT-skärm. Men vi skulle starkt råda dem mot den. LCD sätter inte bara erbjuda en bättre bild, men de är också lättare och tar mindre plats. Och eftersom de har funnits i några år nu, deras priser blir billigare och mer konkurrenskraftiga varje säsong.

storlek

En av de mest uppenbara fördelarna med LCD-skärmen är dess storlek. Eftersom en LCD set mäts annorlunda än en CRT set, kommer även en medelstor skärm ger användaren en större skärm än en stor CRT-skärm. Till exempel “är LCD-skärmen så stor som en stor 17” a 14,5 CRT-skärm. För att inte nämna det faktum att en CRT-skärm som storlek förmodligen skulle ta upp ungefär halva skrivbordet.

upplösning

Ungefär som en tv-apparat, är revolutionen en datorskärm åtgärd i antalet pixlar som visas både vertikalt och horisontellt. Det är viktigt att notera att många high-end LCD-apparater kommer att erbjuda resolutioner som du förmodligen aldrig kommer att använda eftersom de flesta webbplatser gör visar videor i dessa resolutioner. Till exempel, den dyraste monitorer ger upplösningar på upp till 1600 x 1200. Men den mest populära upplösning som används på nätet är 1,024 x 768. Därför är det ofta ett slöseri med pengar att köpa monitorer med extremt höga upplösningar eftersom du helt enkelt inte kommer att se skillnaden.

visningsvinkel

Den ena uppenbara fördelen en CRT-skärm har över en LCD är att det kan ses från flera vinklar. Som en allmän regel kan en LCD-monitor endast ses rakt på. Om du sitter på endera storlek, kanske du inte kan se skärmen. Naturligtvis är detta normalt bara en fråga om du tänker använda din datorskärm istället för en TV-apparat. I så fall kan titta på en film med några vänner vara svårt eftersom vissa av dem kanske inte kan se.

bakgrundsbelysning

LCD-tekniken bygger på något som kallas en back ljus, som måste passera genom filter, kristaller och andra lager innan det kan släppas ut i ljuset på skärmen. Men eftersom ljuset måste passera genom alla dessa lager, LCD-skärmar är normalt inte lika ljus som CRT-skärmar. Men de fungerar mycket bra i mörkret där deras överlägsna upplösningar kan verkligen uppskattas.

platt bildskärm

Många CRT monitor marknadsförs som platta sätter dessa dagar i ett desperat försök att återfå en del av LCD marknadsandelar. Men på grund av tekniken, kan de aldrig riktigt platt. Dessa uppsättningar är vanligen härdas på något sätt för att tillåta katodstrålerör för att väl passa. Kort sagt, de tar fortfarande upp mycket mer utrymme än standard platt bildskärm.