klockor är miljövänliga elektronik

Om du är på alla berörda om miljön eller om att gå grönt, kan du stoppa dig från shopping för den senaste elektroniken och tänka på ett armbandsur istället. Även elektronik som smarta telefoner och andra prylar är mycket populära vi vet alla hur snabbt dessa saker blivit föråldrade. Å andra sidan (pun oavsiktlig) klockor kan vara tidlös. (Um, det vits jag menade. Sorry.)

Medan de flesta elektronik kommer att vara för stor, för långsamt eller alldeles för gamla inom sex månader, klockor har ett överklagande som varar för evigt. Till exempel finns det tappning klockor som samlare runt om i världen söker sig till. Ganska ofta dessa faktiskt öka i värde över tiden. Fina klockor av idag är inte annorlunda från fina klockor i det förflutna. Vissa klockor har en unik rörelse (den inre urverk som alltid är sinnrikt invecklad) eller ställs in med pärlor eller guld. Dessa är bara några av de funktioner som kan göra en för män eller kvinnor armbandsur tidlös.

Bortsett från det faktum att elektroniken blir föråldrade de har även batterier som behöver bytas och dessa ofta hamnar på soptippen. Klockor är byggda med mycket mindre batterier än de flesta elektronik och det finns ett antal urmakare som kommer ut med miljövänliga klockor. Medan dina iDenna eller iThat ruttna i en soptipp någonstans, dess batteri läcker gifter för de närmaste eoner, kan dessa klockor fortfarande samlas och fawned över för kommande generationer.

Några utmärkta miljövänliga klockor är som följer:
Citizen linje av Eco-Drive klockor presenterar ett antal överlägsna modeller. En som sticker ut är Eco-Drive Skyhawk Black Eagle. Denna klocka, som säljs för mindre än $ 300, har tre larm World Time och en power save funktion som minskar batteriförbrukningen avsevärt. Precis som sin talesman, är Eli Manning, Citizen Eco-Drive väl respekterad för att vara “ostoppbar.”

Den Seiko Orange Monster är en annan unik skönhet. Medan vissa modeller i Orange Monster linjen går för mindre än $ 100, dessa ger några av de mest pålitliga mekaniska rörelser i dyk klockor. Den orange monster är så väl älskad att den har en egen fan club.

MTM Blackhawk, som kan ses på handleden av 24 Jack Bauer har ett batteri tillverkad av litium-jon. Det behöver bara vara avgift en gång varannan månad och håller i 10 år eller mer. Ovanpå det dess hållbarhet och lågt underhåll innebär det har testats och godkänts för användning av Secret Service och Delta Force.

Så fråga dig själv, är du man nog att bära denna klocka? Och vill du ha tid att använda din gadget-of-the-månaders deponi-nästa månad? Ta ett steg framåt i miljövänliga elektroniken. Köp ett armbandsur istället.