en snabb introduktion till åtgärder nätsäkerhet

Datorn nätverket är kanske den viktigaste system som kör inom företaget. Dina nätverk befogenheter nästan allt att datorerna gör – från daglig viktigaste uppgifter som e-post till att surfa på Internet, dela dokument, dela skrivare, etc. Så om ditt nätverk råkar vara nere, är hela organisationen kraftigt reagera. Massor av mantimmar skulle vara bortkastade. Och om nätet är nere flera gånger, kommer produktiviteten minska.

Det finns många orsaker som kan orsaka ett nätverk för att vara nere. Vi talar om nätverk säkerhetsfrågor här. Mindre nätverkssäkerhet brott innebär angrepp på den personliga arbetsstation. Till exempel kan en arbetsstation vara infekterad med virus eller spionprogram. Virus och spionprogram är typer är programvara som verkar mestadels i bakgrunden. De är oftast installeras på datorerna utan tillstånd av användaren och utför skadliga åtgärder såsom kapning webbläsare eller utplåna hårddata hårddisk.

Allvarligare nätverkssäkerhet brott innebär realtid angrepp på servrarna. Eftersom servrarna makten många viktiga funktioner i nätverket (t.ex. skicka eller ta emot e-post, eller lagra konfidentiell företagsinformation), konsekvenserna är förödande om servrar har äventyrats. Den allmänna termen för server attacker kallas “intrång”.

Tidigare har vi diskuterat kortfattat hur en personlig arbetsstation kan äventyras av virus eller spionprogram. Detta är också en form av intrång på den personliga datorn. Denna form av intrång är oftast passivt. Med andra ord kan det innebära några åtgärder från användaren för att programvaran ska installeras. Till exempel kan användaren bläddra skadliga webbplatser, eller en individ kan ha installerat ett virus av misstag, tänkte att det var en oskyldig lek.

En annan form av aktiv, vilket är en aktiv form av attack, innebär att skicka datapaket till en server tills servern saktar ner till en genomsökning, vilket gör den oanvändbar. Detta är också känd som denial of service (DDOS) attacker. Servrarna kommer inte att kunna bearbeta ansökningar till dem tills dessa skadliga datapaket på något sätt blockeras. Annars fortsätter hela nätverket skulle fungera.

Dessa är alla olika sätt att ett nätverk kan äventyras. Från små oskyldiga spel till aggressiva datapaket attacker. Lyckligtvis finns det nätverk säkerhetslösningar finns tillgängliga som hjälper till att skydda nätverket.

Det finns många olika nivåer av nätverkssäkerhet. Av säkerhetsskäl ingenjörer, är utmaningen alltid att besluta om adekvat skydd utan att överbelasta användarna. Användare kan vara besvärade när säkerheten hårdvara eller mjukvara börjar störa andra program. Till exempel kan den nyinstallerade brandvägg förhindra vissa program från att ansluta till Internet.

Ett omfattande nätverk säkerhetsprogram omfattar hårdvara och mjukvara säkerhet, liksom ett bra utbildningsprogram för användarna. Användarna måste utbildas så att de vet vad de ska göra. En brandvägg kan endast användas för att blockera så många webbplatser. Ytterst är det upp till användarna att iaktta diskretion när de surfar tvivelaktiga webbplatser.

Alltid rådfråga proffs nätverkssäkerhet att undersöka olika alternativ innan genomföra en plan för nätverkssäkerhet.