en introduktion till plasma-TV-teknik

Plasma-TV har blivit alltmer tillgängliga och deras kostnader sänks hela tiden. Vi har alla hört om plasma-TV, och reklamkampanjer ständigt talar om för oss att de är statussymbol att ha. Annonserna är extremt effektiva på att förhärliga fördelarna med att ha en plasma-TV, så mycket så att det verkar som även vår dragkraft och popularitet kommer att förbättras. Det enda som dessa annonser inte riktigt berätta vad en plasma-TV som faktiskt är. Här är en kort guide till plasma-TV för att hjälpa dig att uppskatta denna skenbara mirakel av modern teknik.

Plasma-TV har en högre upplösning än andra konventionella bildskärmar vilket innebär att de kan visa högupplösta signaler från HDTV och DTV. Också, plasma-TV är kompatibla med datorn signalerna SVGA, VGA och XGA.

Till skillnad från andra bildskärmar, plasma-TV har en transistor elektrod för varje pixel cell vilket innebär att det finns ingen av de linjer som är synliga med vanliga TV-apparater. Hela bilden är jämnt upplyst över skärmen med dessa elektroder, och inte produceras av en elektronstråle som är orsaken till linjer.

Top-of-the-range plasma-TV har display kapacitet över 16 miljoner färger. Detta säkerställer att bilden har mycket mer realistisk färg än vad som visas på en konventionell TV-skärmen. Detta eftersom de har möjlighet att visa betydligt fler färgnyanser jämfört med sämre kvalitet TV-skärmar.

Plasma-TV-skärmar är helt platt vilket har två fördelar. Det finns ingen kantförvrängningen skillnad på mer böjda konventionella TV-skärmar, och det finns också en betydligt bredare betraktningsvinkel. Betraktningsvinkeln för en plasma-TV är 160 grader, och gör att bilden ses ordentligt från fler platser i rummet där TV-apparaten är belägen. Detta gör plasma-TV perfekt för stora grupper att visa, och minskar behovet av mer än en TV-apparat ska placeras.

Naturligtvis är den största fördelen att de flesta människor är medvetna om med plasma-TV sin platsbesparande kvalitet. De är extremt ytlig, och kan därför installeras på många fler platser än en vanlig TV. Djupet på en 50 tums skärm är ca 4 inches, och det kan därför hängas på en vägg.