Vad är Fast Ethernet

Ethernet är den term som myntades av Robert Metcalfe av PARC för det system han utvecklat för att driva den nya laserutskrifter i sin kontorsbyggnad. I början av 1970-talet var detta nya utmaning, eftersom Xerox skrivaren ansluten till ett stort antal datorer med byggnaden. Dessa datorer bildat ett lokalt nätverk eller LAN. Systemet med kablage som Metcalfe utvecklats för att skicka sidor till tryckeriet där döpte Ethernet. Termen valdes eftersom det var en gång trodde att eter, ett osynligt material, ansluten allting i universum.

Ethernet är nu den vanligaste metoden för att ansluta ett lokalt nätverk av datorer. Den skiljer sig från Internet som Ethernet tenderar att ansluta maskiner inom ett fördefinierat nätverk och ofta inom en viss plats, det är inte öppet för allmänheten. Nätet kommer att byggas kring ett system av kablar och växlar och inte den offentliga telefonsystem som driver internet. Om du arbetar i stora företag sedan mer än troligt intranätet kommer att ingå i ett Ethernet-nätverk. Nätverk terminaler, vanligen datorer är sammankopplade i syfte att dela information snabbt och säkert.
Standard Ethernet kan ge snabba och ständiga kontakter. En vanlig Ethernet-kabel klarar ca 10 miljoner bitar per sekund och kan användas med nästan alla typer av datorer. Problemet är att med den ökade filstorleken och den ständigt ökande efterfrågan på data Det ökar trycket för ett system som ger en snabb Ethernet-nätverk för att matcha användarnas behov.

Resultatet av detta är att standarden hastighetsbegränsning på 10 megabit per sekund har skjutit i höjden till 100 Mbps för Fast Ethernet-nätverk s och 1000Mpbs för Gigabit Ethernet-nätverk. Denna utveckling har resulterat i supersnabba nät som kan bära och bearbeta enorma mängder data. Utvecklingen från ett nätverk till en enda skrivare är en av de underverk i den moderna åldern.

tony heywood