luftjoniseraren reningsverk och nackdelar

Fler och fler människor söker efter en luft jonisator luftrenare för att förbättra luften omkring dem. Dock bör du vara medveten om för-och nackdelar med dessa luftrenare för att avgöra om de är rätt för dig.

Många människor idag har att göra med kvaliteten på luften som de andas. Från utsidan föroreningar till sk sjuka hus-syndromet finns det alla typer av saker som du kan andas in som kommer att göra dig sjuk. Vilket har lett till uppkomsten av luftrenande maskiner, men de flesta människor förmodligen inte att alla dessa maskiner är inte samma sak. Du har jonisatorer, negativa jonisatorer och ozon joniska.

Ionizers-Någon luftrening maskin som använder laddade joner eller partiklar för att rena luften genom att locka smuts och föroreningar, är känd som en jonisator. Du kanske har hört dessa kallas många namn inklusive, elektrostatisk, Ionic Breeze, Truman cell och el.

Negativ Ion-Denna luftrenare fungerar faktiskt i motsatt till de joniserande luftrenare. Istället för att rita i föroreningarna, sätta dessa maskiner ut negativt laddade joner i området. Dessa joner fälla lukter, smuts och vissa föroreningar eliminera dem från luften.

Ozon-en ozon luftrenare tar syre och dess två molekyler och skapa ett tredje syre molekyl som släpps ut i luften. Denna tredje syremolekylen är ett mycket effektivt vapen mot mögel och lukter i hemmet.

proffsen

Luftjoniseraren luftrenare är ett relativt billigt sätt att rensa luften runt ditt hus. Många har löstagbara plattor som kan tas bort och rengöras med jämna mellanrum, till skillnad HEPA system som har filter som måste bytas med jämna mellanrum.

Om du letar efter ett sätt att rensa små partiklar luftföroreningar från luften runt ditt hem, vill du ha en maskin som kommer att få de minsta partiklarna möjligt. Många av de luft jonisatorer kommer att eliminera partiklar så små som 0,01 mikron. Detta är särskilt användbart för personer som berörs om passiv rökning.

cons

Om du har problem med damm eller pollen, är en joniserande luftrenare förmodligen inte det bästa valet. För att hålla din luft fri från dessa föroreningar, som du kan behöva för att införliva användningen av HEPA filtrering utöver eventuella jonisatorer.

Medan ozon luftrenare väntas släppa ozon i luften, ska du veta att alla joniserande luftrenare kommer att få denna effekt, åtminstone till en liten grad. Uppbyggnaden av ozon i ditt hem kan vara mycket irriterande för känsliga lungor, så akta dig.

slutsats

Kan dessa luftrenare ger en bättre kvalitet på inomhusluften i ditt hem? Ja, kan dessa maskiner vara till hjälp, men du måste vara medveten om varje modeller begränsningar och funktioner. Detta är mycket viktigt om du har allergier eller funderingar astma. Kom ihåg att även med luftrenare du fortfarande kommer att behöva vakuum och damma regelbundet för att hålla inomhus föroreningar nere.