fiberoptik i den verkliga världen

Optiska fibrer används i stor utsträckning inom det medicinska området för att diagnostisera och behandla en rad olika krämpor. Eftersom optiska fibrer kan göras extremt tunn och görs till flexibla strängar, kan de användas för insättning i blodkärl, lungor och andra delar av kroppen. Optiska fibrer har möjliggöra läkare för att se och arbeta in i kroppen genom små snitt med ett instrument som kallas ett endoskop. Ett endoskop är ett medicinskt instrument gjorda för att bära två knippen av optiska fibrer inuti ett långt rör. En bunt av optisk fiber riktar ljus på den vävnad som undersöks, medan den andra bunt av optisk fiber överför ljus som reflekteras från vävnaden, vilket ger en detaljerad bild. Endoskop kan vara utformade för att undersöka specifika områden av den mänskliga kroppen. Till exempel kan läkare använder de optiska fibrerna i endoskopet för att undersöka knän, axlar och andra leder i kroppen.

Artroskopi (uttalas Ahr-THROS-kuh-pee) är en teknik för att använda en annan medicinsk instrument kallat artroskopet. Detta instrument är rak och cylinder-liknande med en serie av linser och optiska fiberknippen som kommer i storlekarna 1/12 till 1/5 tum (2 till 5 millimeter.) Artroskopet används för att undersöka ett gemensamt i en kropp, en sådan som knäleder, fotleder, armbågar, höfter och axlar. Detta görs genom artroskopet är införd i en led i kroppen genom ett litet snitt. Ett ljus sänds sedan genom användning av de optiska fibrerna till spetsen av artroskopet för att belysa det gemensamma. Användningen av optisk fiber genom artroskopet möjliggör en läkare för att grundligt undersöka ett gemensamt för diagnos eller behandling.

Optic fibrer som används i artroskopet kan användas för att mäta temperatur och andra kroppsliga
attribut samt används för att utföra kirurgiska ingrepp. Problemet oftast behandlas genom Artroskopi slits brosk i knäet. Det är när ett litet snitt görs på gemensam för användning av optisk fiber i artroskopet och sedan en andra snitt görs för användning av andra kirurgiska instrument för att avlägsna brosket. Den främsta fördelen med att använda optiska fibrer genom Artroskopisk kirurgi är att operationen kan utföras genom ett litet snitt, vilket resulterar i att patienten upplever minsta obehag och en läkningstid som är mycket kortare, jämfört med andra metoder för kirurgi.

Bortsett från användningar av Endoskop och Arthroscopes, är ett annat mycket använt funktion av optiska fibrer inom det medicinska området möjligheten för de optiska fibrerna att föras in i blodkärl för att ge en snabb och korrekt analys av blodkemi. Läkare har också funnit medicinsk användning av de optiska fibrerna till direkt intensivt laserljus på ett sår för att stoppa blödning eller att bränna bort onormal vävnad. Fiberoptisk utbildning är nödvändig inom området medicin. Användningen av optisk fiber genom medicinsk vetenskap fortsätter att växa snabbt till vardagen att utveckla fler nya och avancerade medicintekniska produkter för att möjliggöra läkare för att förse människor med bättre service.