5 bra anledningar för att få en PlayStation 3

I jakten på att hitta den perfekta spelkonsol, är konsumenterna kvar att välja mellan Sony Playstation 3 och Xbox 360. HD-spel, bästa titlar och onlinespel presenteras på båda konsolerna. Ändå finns det unika skillnader mellan dessa två konsoler som bör noteras. Här är fem skäl till varför du borde få en Playstation 3.

Playstation har en exklusiv och ständigt växande samling av spel. Oavsett om det är första person shooter spel, racing spel, eller flera spelplattform, det finns vissa spel som bara Playstation kommer att erbjuda. Dessa inkluderar exklusiva spel från Rockstar, som LittleBigPlanet 2 och andra spel som Call of Duty: Black Ops, eller Need for Speed: Hot Pursuit.

En annan anledning till att köpa Playstation är det faktum att den har Blu-ray-stöd. Blu-ray är en av de mest framträdande dragen på Playstation. Eftersom Playstation spel kan lagras på Blu-ray-skivor som har så mycket mer minne, producerar högupplösta spel med mer detaljerad grafik. Med systemet kan du också spela Blu-ray-skivor och skalade DVD med en kvalitet som överträffar många fristående Blu-ray-spelare på marknaden.

Gratis online-spel är en annan viktig funktion på Playstation. Även spelkonsoler som Xbox 360 ut en abonnemangsavgift för online-spel, har Playstation 3 spelare att inte göra detta. När du betalar även en liten abonnemangsavgift, lägger upp det på lång sikt och bidrar till kostnaden för att använda en konsol. Därför, att kunna spela spel på din Playstation 3 med människor över hela världen gratis är ett stort försäljningsargument.

Du bör också överväga att köpa Playstation 3 eftersom den nu har ett system för rörelsekontroll. Dessa system sågs först i Wii spelkonsoler och var en stor framgång som påverkat Microsoft och Sony att släppa sina egna versioner av motion control-systemet. Motionen styrsystem för Playstation sålde 1,5 miljoner enheter i Europa den månad då den släpptes. Det finns fler och fler spel släpps som stödjer Playstation rörelse kontrollsystem, ännu mer än Xbox 360 Kinect.

Om du har en 3D-tv så här är ytterligare ett skäl till varför du borde få en Playstation 3. Tack vare uppgraderingar av firmware, är Playstation 3 den enda konsol tillgängliga som kan spela 3D-spel och 3D-filmer på TV.

Enkelt uttryckt är det Playstation 3 betydligt mer mångsidig än någon annan spelsystem. Det fungerar som en Blu-ray-spelare, har gratis onlinespel, motion control-systemet, exklusiva spel, och 3D-stöd. Även om dessa är bara några av de viktigaste höjdpunkterna på underhållningssystem, det finns helt klart ingen konsol på marknaden som Playstation 3.