produkt recension Casio EX-word Dataplus3 (casio xd-sw och xD-gw-serien)

Det handlade om kanske tre år sedan Casio införde XD-470 – en modell som innehöll en rudimentär kanji funktion handskriftsigenkänning och ganska mycket inget annat. Vid ungefär samma tid Canon presenterade sin V80-modellen, en fullfjädrad elektroniska lexikon som integrerade handstil ingång för att leta upp poster i sitt bibliotek av resurser. Tillsammans med en kapacitet att visa menyer på engelska, blev dessa Canons modeller snabbt Denshi jisho val för många engelsktalande elever i japanska (EsLJ). Casio däremot svängde mer mot att utveckla modeller som gjorde det möjligt för användare att lägga till och anpassa innehåll, antingen genom löstagbara lagringsenheter eller PC nedladdning. Detta uppmuntrade utomstående enheter att skapa sitt eget innehåll som till slut resulterade i den största mängden och mångfalden av tillgängligt innehåll. Detta är förmodligen den viktigaste anledningen till Casio anses vara nummer ett Denshi jisho maker inne Japan.

Casio EX-word Dataplus3 markerar antagligen början av handskrift som standard i framtida generationer av Casio elektroniska ordböcker. Den kombinerar den naturliga enkelheten och kraften i handskrift som en sökfunktion med möjlighet att lägga till innehåll (Triple Tsuika) möjligen gör det till den bästa elektroniska ordboken tillgängliga för närvarande och är säker på att på allvar utmana Canons dominans av EsLJ marknaden.

Casios japanska webbplats (http://casio.jp/exword/) listar nitton Dataplus3 modeller uppdelade i Casio XD SW och Casio XD GW serien – tre för högstadiet och gymnasieelever, tio för att studera främmande språk, tre allmänna ändamål, och tre för vårdpersonal. Mest EsLJ hittar antingen Casio XD SW6400 eller Casio XD GW6800 ett attraktivt val eftersom dessa också innehålla utmärkta upplagor av de fem ordböcker väsentliga för deras studier behöver:

Ett. Kanji Gen (JIS edition) Kanji ordlistan Gakken, 13.255 tecken
Denna utgåva innehåller även varianten kanji bildar assimileras i det reviderade publicering standarden JIS X 0213:2004.
2. Kojien Japanese dictionary (5: e upplagan), 230.000 poster
Tre. Progressiv japansk-engelsk ordbok (3rd edition) av Shogakukan, 90.000 poster
4. Genius engelsk-japansk ordbok (3: e upplagan), 95.000 poster
Fem. Katakana Dictionary av Obunsha Publishing, 12.400 poster + 1.500 förkortningar

En titt på hårdvaran specs visar SW och GW serien vara praktiskt taget samma apparat. De skiljer sig endast i att en GW serien enhet har en något större skärm för enklare visning och är något större och tyngre samt. De båda har samma upplösning skärm men samma knappsats och 50MB internminne. Alla kommer med högtalare, hörlurar, en USB-kabel och SD-kortplats. (Ett SD-kort ingår inte dock och måste köpas separat.) Om en Dataplus3 enheten verkar något tyngre och skrymmande än flesta andra Denshi jisho modeller som beror på att de var avsedda att vara stöttålig. Tillgängliga organ färger är rött, svart och silver.

Det breda utbud av tillgängliga modeller skyldig huvudsak sig till sortiment av specialiserade innehåll som Casio inkluderar med varje modell. Eftersom dessa e-ordböcker främst är avsedda att användas av japaner som en studie, språkinlärning, och / eller verktyg för kommunikation, är innehållet av olika modeller inriktade mot deras speciella behov. Ex-tal-funktionen i Casio SW 6400 till exempel tillåter ljuduppspelning av engelska ord bara.

EX-word Dataplus3 seriens högupplösta (480 x 320) HVGA svartvit skärm kan visa kanjiteckenen i skarpa, rena detaljer utan oskärpa eller ojämna kurvor. Variabel teckenstorlek, en zoomfunktion, och bakgrundsbelysning vidare se till att användarna med mindre än 20/20 vision inte miste om den minsta skiljetecken eller tecken stroke. Genomtänkta layouter för menyer och poster skärmen gör sökning och navigering enkelt.

EX-word Dataplus3 serien är men de senaste modellerna som har kommit ut av Casio fortsatta innovationer av EX-ordet produktlinje. Undersöka deras egenskaper och funktioner också spårar Ex-ordets rask takt med ökande teknisk finess som kännetecknar den anmärkningsvärda utvecklingen av Denshi jisho till ett oumbärligt språkinlärning verktyg. För EsLJ i synnerhet, både Casio XD SW6400 och Casio XD GW6800 har de funktioner som för närvarande gör dem de mest lysande stjärnorna i hela konstellationen av elektroniska ordböcker.