viktiga överväganden när du bygger din DVD-och CD-bibliotek

För kontor, organisationer och myndigheter, hantering och underhåll av data är en viktig faktor i dag. Valfritt antal viktiga saker lagras på DVD-skivor och CD-skivor, t.ex. tekniska manualer, utbildningar, kund-och företagsinformation, produktkataloger och utbildningar. Att upprätthålla en DVD-och CD-bibliotek kan vara problematiskt, men. Det finns ett antal hot mot din information i en traditionell, fysiska biblioteket.

hotet om användarens förlust

En av de vanligaste hoten är att användaren förlust av skivan i fråga. Hela ära i att ha en DVD-och CD-bibliotek är så att användarna kan få tillgång till den information de behöver, när de behöver det. Men helst en skiva tas ut från lagringen, finns det en risk att det kommer att gå förlorade. Inte bara detta slöseri med pengar som ursprungligen betalat för skivan, men det tvingar dig att betala för det igen. I vissa fall, kan disken vara oersättlig.

hotet om användarens skador

De flesta användare kommer inte uppsåtligt skada en disk från ditt bibliotek. Däremot kan olyckor hända och händer. Även en användare med största möjliga omsorg med dina diskar kan repa eller skada disken på andra sätt. Även något så enkelt som att lämna disken utan en skyddande väska kan sätta denna dyrbara information i riskzonen.

hotet om fysisk katastrof

Slutligen, det finns alltid en chans att en fysisk katastrof kommer att skada dina diskar. Brand, översvämning, jordbävningar och andra katastrofer inträffar hela tiden, även på områden där sådana saker är bara sällsynta händelser. Om dina diskar är skadade av dessa katastrofer, är att information förloras till dig.

En lösning för dina behov

Det finns flera sätt som du kan skydda den viktiga information som lagras i din DVD-och CD-bibliotek. Men kanske det bästa alternativet vara att bara använda en lösning för datalagring. En CD / DVD-server kan säkerhetskopiera alla data på dina diskar till en hårddisk, och tillåter dig att lagra den fysiska disken på en annan plats.

En annan fördel med att använda en virtuell lagringslösning är att du kan se till att alla användare har tillgång till den information de behöver, utan att behöva vänta på att disken blir tillgänglig. Det ger större produktivitet för ditt företag. Slutligen, när du gör detta, kan du minska dina kostnader i samband med ersätta förlorade eller skadade diskar.