make-up fans

Praktiskt taget all luft avlägsnas från en byggnad ersätts med utomhusluft i samma takt. Utanför luft kommer in med alla tillgängliga medel, när den inre lufttrycket är lägre än utanför lufttrycket. Detta händer när avgaserna överskrider tillgången system kapacitet att fylla på klimatskalet med luft. Möjliga konsekvenser av denna negativa tryckskillnad bryts avgassystemet prestanda, förlust av miljökontroll, negativa säkerhet och effekt prestanda på
apparater som förbränna bränsle och processer som ventilera gasformiga produkter via självdrag, ökade byggnadstekniska belastningar och stora krafter på ytterdörrar. Tyvärr är dessa problem uppstår när en otillräcklig mängd av ersättning eller make-up luft har lämnats. En bra make-up luftsystemet kommer att lindra alla dessa missförhållanden genom att tillhandahålla den korrekta mängden ersättningsluft. Det kan också minska växt overhead genom att sänka värme, kyla, och kostar ventilation.

En make-up air system kan bestå av en väggmonterad Hartzell propeller fläkt i kombination med automatisk slutare eller ett inlopp weatherhood och ett styrsystem för att aktivera fläktmotor. För taket installationer, en motordriven Hartzell huva takfläkt, som kan innehålla en motoriserad slutare kan användas med framgång. Dessa system skulle ge smink luft huvudsakligen för ventilation.

På många områden, måste luft konditioneras innan en anläggning. Detta kräver att sminket luftsystemet har värme och ofta luft kylning och filtrering förmågor. En så kallad make-up luft enhet behövs. Vanligen en make-up air systemet inkluderar en sektion luftförflyttare, vanligtvis en propeller eller centrifugal typ fläkt, en luft härdningssektion innehåller värme och vid behov kylning och filtrering utrustning, och ett styrsystem.

Fan val och makt kraven bestäms i allmänhet av ansökan. När endast allmän ventilation krävs (fläkttryck kraven är låga), kan en propeller typ fan utnyttjas. Att leverera smink luft genom ett kanalsystem med en resistans på 0,5 i wg eller mer, bör en centrifugalfläkt övervägas. I endera systemet kan don användas för att rikta hastigheten utloppsluft.

I situationer där insidan luftkvaliteten är acceptabel, kan ofta en del av den inre luft att dras tillbaka genom make-up luft enhet där den återcirkuleras tillbaka in i byggnaden. Fördelar med att använda Hartzell Återcirkulerande Smink Air enheterna sänks uppvärmningskostnaderna, bättre inomhusluft blandning (reducerad luftskiktning), samt konstant byggnad trycksättning.

Sammanfattningsvis är en tillräcklig mängd av makeup luft som krävs för personal, maskiner och processer att fungera korrekt, effektivt och säkert. Underlåtenhet att lämna tillräckligt smink luften är ofta orsaken till onödiga utgifter för extra avgassystem och värme eller kylutrustning. Dessa enheter är i sin tur förvärra problemet med luft svält inom byggnaden. Pålitlig, är kostnadseffektiv utrustning tillgänglig från Kanada Blower att förse make-up luft som är nödvändig för att balansera luft avlägsnas från en struktur.