DVD-spelare – upplev den ultimata njutningen

En DVD-spelare är en elektronisk pryl som spelar upp DVD-video och audio-skivor. Den spelar skivorna med hjälp av reflekterade laserstrålen. Normalt dessa spelare är också kapabla att spela CD-ljud, video och även bild-CD. Under år 1997 den första DVD-spelaren modellen introducerades på marknaden. Innan DVD-spelare kom in på marknaden, var laserskivor mycket populära. Men med flera attraktiva funktioner, har dvd-spelare ersatt dem.

DVD-spelare producerar högkvalitativt ljud och videoutgång. Detta är så på grund av det digitala formatet. Det ger dubbelt bildkvalitet VHS-format. Dessa enheter är så avancerad att att den lätt kan konkurrera med hemmabio. Den nya generationens DVD-spelare kommer med förmågan att hålla video, ljud och till och med datoriserade uppgifter. Det finns flera företag där ute på marknaden som tillverkar överlägsen spelare kvalitet DVD. Namnen är Sony, Philips, Videocon Panasonic, Bosch etc.

Spelarna läser en DVD-skiva i ISO – UDF version 1.2-format. Det kan också läsa och lyda DVD: s regionala lockout koder och visa en varning om spelaren inte är auktoriserad att spela upp DVD-skivor. Spelarna avkoda MPEG-2 videoström med maximalt 10 Mbit / s.. Den avkodar ljudet i MP2, AC3 eller PCM-format och producerar utdata på stereo, optiska eller elektriska digital anslutning. De prylar levereras normalt med en fjärrkontroll. En fjärrkontroll med enkla märkta layout annonsvisning fungerar gör navigeringen enkel för användaren.

Mestadels DVD-spelare kan anslutas till en tv-apparat. I detta fall, om TV: n stöder Component video sedan önskad DVD-spelaren skulle vara komponent videoutgång. Det finns också några små bärbara spelare är tillgängliga på marknaden som har en bifogad LCD-skärm. Med den gradvisa efterfrågan på DVD-spelare, är tillverkarna kommer nu med nya och innovativa märken av DVD-spelare. Stämning med de traditionella reglerna för marknaden priset har ökat.