10 frågor du måste ställa innan du köper videokameran

Köpet av videokameran kan vara ett pussel. När du loggar in på Internet och tillgång till alla webbsajter som säljer eller videokameror i fönstret hittar ditt sinne boggled med antalet modeller och funktioner.

När du bestämmer dig för att köpa en videokamera du behöver mer pengar och spänning. Du måste kunna ställa frågor som eliminerar förvirring och hjälper dig att välja rätt videokamera och inte skjutas för att köpa den modellen minne eller online detaljhandeln driver.

Här är några frågor du kan göra:

Ett. Ta reda på var posterna i kameran lagras. Medierna är en vanlig MiniDV, eller mycket små brickor som har de högsta upplösningarna. Det finns lite eller ingen komprimering så att inspelningen är crystal – gratis. De andra alternativen är DVD, flash-kort av media och minnen.

2. Fråga om batteri och varaktighet. De flesta videokameror har batterikraft för ungefär en timme för registrering. Ta reda på om du har andra alternativ. Köp ett extra batteri och ta den med dig.

Tre. Fråga om huruvida kameran har manuella kontroller som tillval. Det kan finnas tillfällen när du vill ställa in exponering osv.

4. Var noga med att avgöra om det finns ett automatiskt sätt. Be säljaren att demonstrera. Ta reda på själv om du är nöjd med den automatiska driften av videokamera som sätt att manuell matning.

Fem. De flesta videokameror har minst två portar för att överföra data till datorn. Var noga med att ställa frågor och be om nyheter på kabel-anslutning också.

6. Aldrig gå efter vad säljaren frågade om högsta rekommenderade modellen och inte sänka modellen. Även om det finns stora variationer i pris finns det ofta liten eller ingen skillnad mellan funktionerna.

7. Glöm aldrig att be om tillbehör och modeller från andra leverantörer. Håll ögon och öron öppna för tips.

8. Ta reda på om garantier och returpolicy. Detta kommer att skydda dina intressen.

9. Fråga vad skillnaden mellan märken och modeller är. Bestäm proffsen – och – mot minst tre alternativ.

10. Som en videokamera frågar dyrt om transporter som transitering försäkring.

Bärbara kameror är dyra och för dig är viktigt att se saken är värt pengarna du betalar. Så, se till att göra en lista med frågor du vill ha svar en. Oavsett om en butik som klok jämförelse och kunden måste jämföra inte bara priser men de funktioner också!