vilken hårdvara som behövs för ett nätverk

Som du förmodligen redan medveten om det finns mer än en typ av nätverk som kan skapas, men om det är ett nätverk till en dator som du vill installera och behöver veta vad speciell hårdvara du behöver, läs vidare.

Först, om du vill få ett trådlöst nätverk ansluten behöver du ett trådlöst nätverkskort och en router. Om du har tillgång till internet för tillfället, kommer samma kabel som du använder för att mata Internet via datorn gå in i routern, och sedan finns det en annan kabel som kommer från routern och ansluta till Internet.

Routern du har, borde ha kommit med programvara som du behöver för att installera. Processen att skapa ett nätverk är inte så svårt som det kan tyckas vara, så länge du har en idé om vad du gör bör du inte ha ett problem. När det är inställt ska du skapa ett lösenord som bara gör att du och människor du berättar att ansluta till trådlöst internet.

Om det bara är en enkel typ av nätverk mellan två datorer som du försöker göra, är det enda du behöver här en Ethernet-sladd. Kom dock ihåg att för denna anslutning du bara kommer att kunna ansluta två datorer och inget mer än så. Om du vill ansluta fler än två datorer, vad du behöver är en Ethernet-hubb samt många Ethernet sladdar, så många sladdar som mängden av datorer du ansluter. Se till att varje dator har en egen sladd, och de är alla anslutna till hubben, borde det inte finnas några andra problem.

Om du är ute efter att skapa ett nätverk som delar en höghastighetsanslutning till internet, då du kommer att behöva ansluta ett modem till routern via Ethernet måste då Ethernet sladdar användas för att ansluta olika datorer alla till samma router. Men om de datorer du använder kan stödja Wi-Fi kommer du att kunna använda en trådlös router, som många anser vara mycket bättre än något annat. En trådlös router är ofta att föredra eftersom det inte har du bunden vid skrivbordet. Det gör att du kan vara var som helst i hemmet, både i baren område, vardagsrum eller badrum, och därifrån kan du använda din hög hastighet för att surfa på nätet från där du är.

Så svaret på den frågan skulle vara att det skulle bero på vilket nätverk det är du försöker skapa för att avgöra vilken typ av maskinvara du behöver. Skapa nätverk kanske inte alltid en lätt uppgift för någon om de inte vet vad de gör, men om du har viss erfarenhet av att inrätta routrar och nätverk så bör du inte ha ett problem. Kom bara ihåg att det kan bli ganska teknisk, så var beredd att ha en hård tid om du inte förstår principerna, det finns gott om råd å om det skulle behövas och de flesta hårdvara levereras med instruktioner.