varför LED-TV

En mycket bättre färgåtergivning, kontrast och en mycket tunnare skärm är bara några skäl till varför LED-tv blir mer populärt för varje dag. Även denna teknik kommer med en extra kostnad för att de extra pengarna är värt det. Noggrannhet och hög bildkvalitet och för vissa tjockleken är naturligtvis grunden för dem som ville köpa en TV. Men kanske finns det fortfarande människor som skulle tänka på varför du köper en ny TV när TV att de äger fortfarande i utmärkt skick.

Det finns fortfarande människor som är förvirrade eller inte förstår vad en LED-tv är att det finns företag som Samsung, LG och Toshiba som använder termen LCD TV-skärmar med LED-bakgrundsbelysning. Sony å andra sidan bara använder termen LCD-TV i alla sina TV-modeller även om de använder LED-bakgrundsbelysning. Så är en LED-TV LCD-TV? Svaret skulle bli ja. Ja i den meningen att den LED-TV fortfarande använder flytande kristaller för att visa en bild, men det kallas LED-TV eftersom istället för att använda kallkatodslampa för belysning en kantupplyst används.

Som nämnts ovan, LED TV kostar mer än CCFL LCD-TV, men varför många människor spenderar mer pengar bara för att äga en. Tja, är LED-TV tunn, mycket moderna ser och kan enkelt installeras. Krisen är vad alla upplever så varför köpa det dyra LED-TV?

Så att du vet LED-TV kräver lägre strömförbrukning än vanliga Cold Cathode Fluorescent TV (CCFL LCD-TV). En Edge-lit LED-TV är att föredra över RGB LED-TV eftersom den förbrukar 30 – 40 För% mindre ström än någon annan typ av LCD-TV. LED-lampor är ljusare än fluorescerande ljus så det förväntas att den LED-TV har ljusare bilder jämfört med vanlig LCD. Ljusstyrkan fungerar bra speciellt i ett ljust rum med gott om dagsljus. Dagsljus reflektion är inte ett problem eftersom den har en icke-reflekterande skärm plus en ljusare bild. RGB-LED visar en mycket bättre bild när det paras ihop med lokal dämpning över att med traditionella LCD-TV.

En annan sak är att LED-TV har en bättre färgåtergivning och kontrast. De sa att LED-tekniken är den bästa kombinationen mellan plasma och LCD-TV eftersom det har en bildkvalitet densamma med den i en plasmaskärm och fortfarande använder flytande kristaller.

Det finns köpare som inte kan skilja de viktigaste skillnaderna mellan plasma-TV och LED-TV så är det lämpligt att innan beslut fattas om vilken modell av TV du ville köpa tänka på följande saker först.

Ett. De enheter som du ansluter till din TV.
2. Ljudet videoutgång.
Tre. Den typ av anslutningar du behöver.

Lyckligtvis flesta LED-TV har olika anslutningar som kan tillgodose alla dina behov.