utlagda noc tjänster fördelar

Idag NOC Services har en viktig roll i verksamheten industrin speciellt för små företag som ger 24 × 7 × 365 teknisk support till sina kunder. Många organisationer har sina interna leveranscenter och några outsourca dessa tjänster. Ett Network Operations Center är en kombination av kompletta IT installationen av ett företag med skickliga tekniker och administratörer att använda den effektivt tillhandahålla bättre tjänster och tillfredsställelse till sina kunder.

De NOCs ger effektiv, kostnadseffektiv och säker online-Server Support och övervakning, nätverksövervakning och förvaltas IT-support tjänster till stora och småskaliga företag. Ingenjörerna hos dessa centra är duktiga och de proaktivt skanna och övervaka de frågor som kommer via olika biljetter och lösa genom att erbjuda en komplett dokumenterad lösning innan problemet uppstår. I övervakningen ingår alla händelser följs upp kontinuerligt på alla nätverksenheter. Den innehåller fjärrserver övervakning, windows server övervakning, ansökan övervakning och andra nätverksenheter också. Denna verksamhet ger viktiga data för att felsöka problem.

Outsourcing dessa NOC Services hjälper organisationer att minska sina driftskostnader och öka intäkterna. Med dessa företag har möjlighet att enkelt sätta sina insatsvaror i sin kärnverksamhet och inte på sina tekniska problem. Av dessa utlokaliserade stödtjänster såsom nätverksövervakning och online-server stöd de kan minska sina tekniska fel innan de inträffar. Nätverket tekniker är mycket effektiva och de hjälper genom att sortera ut dessa frågor och förser företaget att koncentrera sig på utvecklingen av applikationer kärnverksamhet. Av en rapport från NASSCOM det uppskattade totala marknaden för indiska FÄLGAR är 100 miljarder dollar, och ur detta Indien kommer att fånga $ 13-15 miljarder år 2013.

Vissa företag använder tjänster och vissa använder programvara även för att övervaka att hålla avbrott i nätverket. Den upptid betydelsen av ett nätverk upprätthåller teknik och arbetstid av system som orsakar uppkomsten av nya intäkter. Eftersom ett företag förlorar en stor del av sina tillgångar när hans nätverk systemet går ner, men med de tjänster som dessa larmcentraler de får varningar och minska förlorade intäkter under oförutsedda driftstopp. Vi kan säga NOCs spela en viktig roll för att öka effektiviteten för alla företag och generera intäkter.