Nikon D800 36,3 megapixels CMOS FX-format digital SLR kamerahus endast

Nikon D800 CMOS FX-format digitalkamera har en upplösning på 36,3 MP. Detta är den typ av beslut som, på en ljus dag, skulle tillåta dig att se en bisurrande runt ett rosenblad och ge dig möjlighet att inte bara ha bee i perfekt fokus, men även rosen och den tidiga morgonen daggdroppar om du skjuter på den timmen.

Låt oss inse det, en kropp som ger en 36.3MP FX-format (35,9 av 24 mm) bild genom en CMOS-sensor är kamerahuset att slå in “hästkrafter” ras som verkar ta plats i Digital Single Lens Reflex (DSLR ) kamera på marknaden idag. Sannerligen, en några veckor sedan var vi anmärka på Nikon modell som levererade bättre än 24 MP och nu har de hoppat vad som verkar vara en hel generation av kamera teknik för att presentera en kropp som ger en 36,3 MP image, något som var verkligen ovanligt så sent som för ett år sedan, om du pratade om några mycket avancerade kameror som gjordes för digitala filmskapare som behövs för att skjuta vad som kan anses vara den ökända “gnat s ögongloben” på 30.000 fot.

Den D800 är inte bara en kamera som levererar 1080 – HD-TV-kvalitet video, gör den det med mininized rullande slutare och du har möjlighet att titta på samtidig live-utgång på externa bildskärmar och spela in okomprimerad HDMI video. Detta är den typ av prestanda som filmare förväntar sig när de skjuter scener.

Tänk dig att ha en kamera ungefär samma storlek som alla andra vanliga dSLR är skulle innebära att helselarna för Steadycam skott kan bli mindre medan samma kamera skulle vara ingenstans så påträngande i det dagliga livet.

Den D800 erbjuder också multi-area Full HD-digital-rörlig läge videoinspelning samt omfattande high-fidelity ljud inspelning och uppspelning kontroll.

Det är sant att detta inte är så liten som en vanlig dSLR på 57,5 ??av 32,3 av 48,4 men tycker om detta. Detta är allt i en enhet som väger ungefär fyra pounds.

I sanning, är detta – åtminstone nu – verkligen gjort för videon branschen där du behöver kameror som kan hantera flera stereoingångar och produktion, samt ger dig topp-läsning ljudmätare visas. Du kan också DX gröda läge så att den kan använda och maximera den breda kroppen av Nikkor-objektiv som området finns (några av de bästa optik runt den funktionen reduceras chroma, optiska reflektionsförmåga och mer). Och, den D-800 levererar fortfarande 1080p upplösning timme efter timme av skytte.

Intressant, D-800 funktioner en optisk lågpassfilter framför dess sensorer. Detta filter ger en svag oskärpa som hjälper till att minska falsk färgning och andra avvikelser när du skjuter repetitiva färg bildspråk.

De D-800 inte bara vevar ut JPEG-och TIFF-bilder, men det kommer också att visa sig RAW eller NEF bilder så att videoredigerare kan dra nytta av det. Detta är den typ av kamera som är perfekt för att inte bara studio fotografering, men också kommersiell fotografering under många olika förhållanden. Det tillåter fotografer att välja och använda linserna som de vill använda, men också för att Capture NX2 programvara för flexibilitet.

Den D-800 är Nikons top-of-the-line och vi tror att du kan se varför. Professionella videofilmare kommer att använda detta och dess efterföljare i många år framöver.