ipv6 Cisco utbildning vad är prefix delegation

Jo, för att snabbt svara på din fråga, prefix delegation (PD) anses vara ett förfarande (mekanism) som används för att automatisera delegering av IPv6 prefix (adress block). Prefix Delegationen förklaras i RFC 3769 och används normalt av Internetleverantörer, för att hjälpa till med processen att delegera IPv6 prefix (adress block) till sina kunder.

Cisco, aos version av Prefix delegation (PD) består av tre objekt Kund Edge (CE) router, en Provider Edge (PE) router och en AAA-server.

Kunden Edge (CE) router som också är känd som den begärande Router (RR) presterar som en DHCP-klient och ligger hos kunden, aos lokaler, det har till uppgift att begära IPv6 prefix (adress block) från Provider Edge ( PE) router.

Leverantören Edge (PE) router som också är känd som Delegera Router (DR) presterar som en DHCP-server och ligger vid ISP, AOS lokaler, det har ansvar för att validera äktheten och profilen för den begärande Router (RR ) med en AAA-server, och även placerar en väg in till ISP, AOS routing-systemet på uppdrag av den begärande Router (RR) för delegerade prefix.

Anledningen till Delegera Router ställen en väg in till ISP, AOS routing-systemet på uppdrag av den begärande Router (RR) för den delegerade prefix, är att undvika behovet av en dynamisk routing protokoll mellan den delegerande Router (DR) och Begära Router (RR). Så, med andra ord, med Cisco, AOS versionen av Prefix delegation DR och RR normalt direkt kopplade till varandra, och endast under vissa omständigheter dess lämpligt att konfigurera en DHCP Relay router mellan DR och RR att tillåta dem att kommunicera.

Nu, bara i fall om du undrade, AAA-servern som är ansluten till DR på ISP, är AOS plats på servern som faktiskt delar ut IPv6 prefix och passerar IPv6 prefix till DR använder Radius, så att DR kan sedan passera IPv6 prefixet (adress blocket) information till RR.

Jag inbjuder dig att besöka min hemsida var du, Äôll hitta den senaste informationen om Cisco IPv6 konstruktions-och genomförande.

Till din framgång,