elektriska ledningar ethernet-kabel – den första timers handledning

Fler och fler människor beslutar att skapa sina egna datanät och naturligtvis innebär det kabeldragning Ethernet-kabel, stickproppar och uttag. Det kan vara en svår uppgift, men det här steg för steg riktlinje borde verkligen hjälpa gör-det-själv entusiasten att bygga grunden till ett starkt nätverk.

Fördelarna enligt den göra det själv vägen när det gäller ledningar har du möjlighet att göra egna kabellängder. Till exempel är en tjugofem meter lång tråd inte riktigt lämpligt när allt du behöver är en 2 fot bit tråd. Men exakt hur skulle du koppla en Ethernet-kabel? Förhoppningsvis nedan kan hjälpa.

Det första steget skulle vara att ta en ände av kabeln och skiva den rakt, följer att genom att strippa den yttre yttre skalet en bra tum från din sida, om du har turen att ha ett elledningar verktyg detta kan vara en enkel uppgift som allt du måste göra är att använda trycket, vrid kabeln och sedan glida av det yttre skalet.

När det första steget är klar bör du ha 4 tvinnade kablar (om att använda Cat5e kabel). Varje par besitter en färg, en tråd som är fast och den andra randiga. Dessa färger är vanligtvis blå, grön, orange och brunt. Allt du behöver göra är att skilja kablarna så de 4 uppsättningarna blir åtta separata trådar.

Du bör då ställa upp trådarna i din rätt mönster för införande i pluggen. Genom att böja trådarna manipulation från ledningarna kan uppnås lättare. Det finns ett antal ledningar sekvenser som används i Ethernet-kablar, i de flesta fall bilder av dessa kan enkelt placerade på internet.

Den 4: e steget är att ta trådarna i sekvens och placera dem i RJ45-kontakten. Om kablarna inte är lika långa vid denna tidpunkt kan det vara värt att skapa ett rakt snitt över dem alla. Efter att du har glidit ledningar i kontakten se till att var och en av de täckta trådarna är i kontakt med koppar delar av RJ45.

Slutligen när trådarna är införda, använda ett pressverktyg för att driva var och en av trådarna på plats. Detta görs som har tråden i en enda hand och klämma pressverktyg med god kraft. Detta steg säkrar var och en av trådarna i sin plats och det är oftast en bra idé att upprepa processen för att säkerställa att alla kontakter har skapats stadigt.