Varför din TV kommer att dö den 17 februari 2009 (och vad du bör göra åt it_)

Det kommer!

Det kommer den 17 februari 2009! Det handlar om att skära av signalen till din TV, och troligen du inte är beredd på det!

Det är nästan lika stor förändring i hemmet som hände för sextio år sedan när tv ersättas radio i Amerika vardagsrum!

Det är DTV! Digital-TV kommer att förändra sättet du ser på TV, och hur du interagerar med din TV. Du äntligen kommer att få filmen bild teater kvalitet och ljud hemma!

• Digital-tv kommer också att nå in i din plånbok! Alla amerikanska radiostationer kommer att sluta sända analoga TV-signaler, sorten din vanliga TV läser, den 17 februari, 2009. Utan en ny converter box, kommer din TV fungerade inte!

• Många stationer sänder en digital DTV-signal just nu vid sidan av sin analog signal, men efter 2009 kommer de bara sända i DTV.

• Denna digitala signal kan bara ordentligt visas på en ny plasma, DLP eller LCD-TV. Om du inte äger en, behöver du en converter box för att titta på digitala signaler “dumbed” för att visa på din analoga tv. Förutom den nya storbilds-TV, behöver du också ett Dolby Surround Sound-förstärkare och högtalare för att få DTV Dolby-ljud.

• Alla nya sålda TV-apparater måste ha en digital tuner inbyggt som den 1 mars 2007. Din gamla analoga TV kommer att behöva en set top converter box för att ta emot tv-sändningar efter februari 2009.

• din kabel-leverantör kanske kan skicka digital kabel eller digitala satellitsignaler just nu, men det betyder inte att du kan se HD-program på din TV. Om du har en gammal stil tv bildrör, en omvandlare i din kabelbox kan ta den digitala signalen och “dumma ner” till analog så att du kan se det. Du fortfarande inte ser super skarpa DTV bild, eller höra kristallklart digitalt ljud.

• Digitala bilder är fria från flimmer, spöken och snö sett på analoga sändningar. Mer än dubbelt så skarp som standard TV, DTV-signaler kan kristallklara bilder med högre upplösning och bildkvalitet än som är möjligt med gammal stil TV.

• DTV kommer att ge programmering i wide screen “film format”. Den digitala bilden är så skarp att du kommer att kunna läsa liten text från datorn ansluten till TV-skärmen.

• DTV kan multicasting: programföretagen kan ge en super skarp High Definition (HDTV) program eller flera Standard Definition program samtidigt. Skickar flera program strömmar på en kanal som kallas “multicast”. Antalet program en station kan sända på en digital kanal beror på skärpan (upplösning) i varje program. DTV kan tillhandahålla interaktiva video-och datatjänster som inte är möjliga med den gamla analoga tekniken.

• DTV funktioner Dolby Surround Sound för att ge dig som fylligt ljud biograf i ditt hem istället för den gamla, TENNHALTIG TV-ljud du växte upp med. Med en Surround Sound tuner och högtalare installerade, får du rytande, mousserande ljud attackera din familj från alla riktningar: framåt, åt sidorna och bak!

• Om du inte har kabel-eller satellit-TV behöver du en plasma eller LCD-TV med en DTV-tuner eller en digital-till-analog-omvandlare rutan för att se digitala signaler på din analoga tv. Omvandlare lådor kommer att finnas i butiker under övergången.

• Nationella Telekommunikation och Information Administration av US Department of Commerce kommer att utfärda två $ 40,00 kuponger per hushåll som kan tillämpas mot inköp av digital-till-analog-omvandlare lådor. Kuponger kommer att utfärdas från den 1 januari 2008.

• En integrerad DTV set är en digital-TV med en inbyggd digital dekoder eller DTV-mottagare. Om du har en integrerad DTV och bor i ett område med en DTV station, behöver du inte något annat. Du kan behöva en antenn (en utomhusantenn är bäst) för att ta emot over-the-air DTV sändningsprogrammering. Integrerade TV kan ta emot och visa nuvarande analoga signaler.

Television är på väg att hoppa ut ur stenåldern in i framtiden! Se till att du är redo för det!

Det är så lätt som 123!