saker att tänka på när man väljer en videokamera

Om du väljer en ny videokamera, är en av de första val att göra den typ av lagringsmedium som kommer att spela in dina filmer. Välja ett lagringsmedium tidigt i processen avsevärt kommer att minska det totala antalet videokameror du behöver tänka på, kommer det att göra senare funktionsbaserad beslut lättare. Låt oss granska de typer av lagringsmedia som finns samt de typer av användare / användning varje media är bäst lämpad för.

== Tejp videokameror ==

Även om det inte är den nyaste tekniken, tejp resulterar i högsta kvalitet inspelningar för konsument videokameror. Vid inspelning på band, går bilden via en minimal komprimering så dina inspelningar upprätthålla högsta bildkvalitet. Förutom att ge skarpaste bilderna, tape-baserade videokameror tenderar också att vara mer kostnadseffektivt än videokameror som använder andra lagringsmedier.

På den negativa sidan, är band begränsade i hur mycket som kan spelas in på dem till mellan 60-90 minuter. Men banden själva är ganska billigt att få, så bär backup band är vanligtvis inte ett problem. En annan fråga med videokameror som spelar in på band är att för att få din film på en DVD (som är det bästa formatet för distribution med andra), måste du först ladda upp från videokameran till datorn. Den hämtar överföringen sker i realtid. Så om du ska ladda ner en 90-minuters inspelning till datorn, det tar faktiskt 90 minuter. Med tejp-baserade videokameror, kan du inte utföra någon typ av redigering (annat än att säkerhetskopiera över bandet och inspelningen på nytt), all redigering måste ske på din dator.

Tape-baserade videokameror är oftast avsedda för två typer av användare: människor som vill ha högkvalitativa inspelningar, och människor på en budget.

== Hårddiskavbildningar videokameror ==

Hårddisk (HDD) videokameror tenderar att ge längsta möjliga inspelningstiden. Med normala mängder kompression, kan du ofta få så mycket som 10 timmars inspelningstid på en HDD videokamera. Med videokamera med en hårddisk, det finns aldrig något nytt att köpa. Beroende på den specifika modell, kan du redigera dina inspelningar direkt på videokameran själv. Och när det är dags att ladda upp dina bilder till din dator, kommer den nedladdningshastighet vara betydligt snabbare än vid överföring av filmer från en videokamera med band.

Den största knock mot med HDD-videokameror är att inspelningarna vanligtvis är mycket komprimerade och detta kan leda till sämre inspelningskvalitet. HDDs själva är också jämförelsevis högt på strömförbrukning och kan lättare skadas av droppar eller extrema miljöer (som kan kameran själv). Men om du förstöra en videokamera med band, medan kameran kan vara död, kan du extrahera fortfarande din film. Men med en hårddisk-baserad videokamera, om den blir förstörd, är du sannolikt att få din befintliga film av videokameran.

Hårddiskbaserade videokameror är extremt mångsidiga och de är främst avsedda för hemanvändare.

== DVD videokameror ==

Videokameror som spelar in direkt på en DVD som deras lagringsmedium är ett bra val för folk som vill ha ett format som är allmänt spelbara och för folk utan en dator. Det blir inte mycket enklare än att filma en film på kameran och placera resultatet direkt i DVD-spelaren vid mormors hus.

De huvudsakliga negativa för DVD-videokameror är inspelningskvalitet och inspelningstid. Mängden inspelningstid erhållas beroende på den använda komprimering, men för högsta kvalitet inställningar, kan du räkna med att få bara få 20 – 30 minuter per DVD. Om du minska kvaliteten på komprimeringen kan du få längre inspelningstid, men då din inspelning börjar försämras.

DVD-videokameror är ett utmärkt alternativ för folk som inte har någon dator, eftersom det inte finns något behov av att ladda ner video från i kameran, det lossnar direkt på DVD. Om du har en dator, och det är en modell som du inte tycker är lämpligt att de högre krav på videoöverföring och redigering, kan en DVD-videokamera är också ett bra val för dig.

== Flash videokameror ==

Som förskott fortsätter att göras i flashminnet arenan, är videokameror som använder flashminne för inspelning blir allt vanligare. Solid-state blixten är liten och inte makt intensiv, så videokameror med flashminne som lagringsmedia är oftast lättare och mindre än andra videokamera modeller. Flash-baserade videokameror är också oftast mer oförstörbar och kan suga upp missbruk som droppar. Liksom många andra modeller, flash-baserade videokameror kräver att deras inspelningar överförts till en dator innan inspelningen kan sätta på en dvd, men överföringen är oftast ganska snabbt för de flesta modeller.

Som med andra videokameror som inte lagrar på band, kan det finnas frågor kring bildkvalitet och komprimering. Dessutom, baserat på storleken på flashminnet erhållas, det får frågor kring mängden av inspelningstiden.

Om du letar efter den minsta och lättaste videokamera tillgängliga, är en flash-baserad videokamera förmodligen rätt alternativ.