laddningsbara batterier är inte alltid bäst

Förstå hur batterier arbete kan vara lite svårt. Ingen har ännu uppfunnit “perfekta batteriet” som är hög energi, lång livslängd, liten och helt säker. Du måste välja och vraka vilka egenskaper som är bäst för dig.

Till exempel, om du vill ha ett hållbart batteri med lång livslängd, kommer du inte att kunna hitta något litet och billigt. Å andra sidan, kanske du kan hitta ett litet batteri som kan användas en längre livslängd och stödjer kontinuerlig användning, men det kommer inte att vara för evigt. Här är en titt på för-och nackdelar av vad som finns tillgängligt.

– Nickel-Kadmium – nickel-kadmium batterier har lång livslängd och höga effekter energi. De tål extrema temperaturer ganska bra. De har varit branschstandard för lång tid för saker såsom radioapparater, medicinsk utrustning och elverktyg, men på senare år, är Nickel Metal Hydrite typer föredra. En orsak till detta är att det kadmium i Nickel Kadmium är mycket giftigt. Ett annat skäl är att Nickelkadmiumbatterier ibland har vad som kallas den “minneseffekt.” I grund och botten, när de laddas, om de inte är fulladdade korrekt, kommer de bära ut sig snabbt igen och bli värdelösa. Ändå Nickelkadmiumackumulatorer är högpresterande disponibla makt celler.

– Nickel-Metal Hydrite – Dessa batterier göra vissa förbättringar på den gamla Nickel Kadmium sort, och det är därför de ersätter dem som en branschstandard, som förekommer senast i bärbara datorer och mobiltelefoner. De har inte så lång livslängd och är inte uppladdningsbara, men de har en högre energiutbyte och är gjorda helt från icke-toxiska material. De är också oftast billigare än nickel-kadmium versionen, beroende på märke. Dessa är de mest rekommenderade batterier för nästan allt, med undantag av vissa säkerhetsanordningar som kräver ett batteri som har en längre livslängd.

– Litiumjon – Dessa batterier är bra för någon typ av bärbar enhet eftersom de har samma energi produktion och kapacitet som nickel kadmium och nickel-metallhydrid Hydrite celler makt. Till skillnad från de tidigare två, litiumjonerna är små och lätta. Detta kan göra en enorm skillnad, speciellt med små bärbara elektronik. Det enda problemet med litiumjonbatterier är att, även om de inte giftiga, de är brandfarliga. Detta innebär att viss försiktighet måste tas vid utformningen av anordningen de används i, och att de måste tas bort försiktigt. Lithium Ion Power celler är den snabbast växande i branschen, och förbättringar ständigt görs. Detta förefaller vara batteriet i framtiden.

För att förenkla lite, låt oss titta på vilka typer som fungerar bäst för vilka enheter …

Zink kol / zinkklorid – Klockor, små lampor och leksaker.

Alkaline – Ficklampor, små radioapparater, större leksaker, kameror.

Silveroxid – Små kalkylatorer, kameror.

Zink luft – Personsökare, hörapparater.

Nickel Kadmium – Maskinverktyg, tung utrustning, nödbelysning.

Nickel-Metal Hydrite – bärbara datorer, mobiltelefoner, handhållna videokameror.

Lithium Ion – samma som Nickel-Metal Hydrite.

Ytterligare en typ av batteri som bör nämnas är “smart batteri.” En smart batteri kan vara någon form av batteri, men vad gör det “smarta” är det faktum att den kommunicerar med den elektroniska anordningen för att övervaka sin egen effektivitet och justera därefter. Dessa används ofta i bärbara datorer, medicinsk utrustning och high-end bärbara elektroniska enheter.

Världen av batterier är komplex och mycket tekniskt, men förhoppningsvis denna korta inledning kommer att ge dig några idéer om vilket batteri som är bäst för din applikation.