Kylskåp utveckling historia

Rekord visar att så långt tillbaka som 1000 f.Kr. den kinesiska cut is på vintern och förvaras det använda i varmare väder. Denna metod har använts i stor utsträckning med is hus som byggs i hela 18th century speciellt för detta ändamål. Det är också känt att i 500 f.Kr. Egyptierna använde sig av is genom att placera behållare med vatten på kalla nätter för att frysa och lagras för senare användning. Isen hus byggda på 18-talet var både för kommersiellt och privat bruk med rika familjer har sin egen is hus. Is som bildas naturligt i vintern skars i block och insvept i flanell och lagras i dessa hus av vilka många var jord tills de behövs på sommaren. Många is bolag bildades som hade stora is hus och laddade företag och hem för is som ska levereras till dem. Många hem vid denna tid hade is lådor som isolerade behållare i vilka livsmedel och is var lagras tillsammans och som isen smälte mer köptes.

Kylskåp fungerar på principen om att en speciell typ av gas som när den komprimeras den förvandlas till en vätska som absorberar värme. Det tog 100 år och resultaten från fyra huvudsakliga uppfinnare innan en fungerande kylskåp maskin uppfanns och patenterades 1834 av Jacob Perkins. De människor som var pionjärer på väg till denna uppfinning var år 1720 en skotte som heter Dr William Cullen som utfört experiment avdunstning. Nästa var Oliver Evans of Pennsylvania som designat en komprimering maskin som aldrig byggdes, men hans design användes senare. Michael Farady var den första att faktiskt producera en enhet som kyls med ammoniak i 1820. Jakobs maskin som används eter för kylning misslyckades kommersiellt helt enkelt eftersom alla verkade nöjda med att använda naturis levereras från is hus så han flyttade in utskrift istället.

Resten av 1800-talet koncentrerade sig på kylning i industriell och kommersiell skala som hushållens verksamhet skulle inte plocka fram till 1900-talet. Från 1937 James Harrison arbetade på att finslipa en kylmaskin som ska användas i länder som Australien där enorma mängder is inte var tillgängliga för att lagra för sommarmånaderna. Det tog honom tills 1856 innan han fick det rätt och hade en maskin byggd på ett stort bryggeri för att hålla ölen kall. Denna kylmaskin för kylning öl var den första kommersiella kylare som används inom industrin och anpassad för användning i olika miljöer.

Detta resulterade snart i isen gör fabriker som konkurrerade med isen hus som används naturis med is gör maskinerna visar sig vara bättre. För i de varmare vintrarna naturis butikerna inte skulle ha tillräckligt att tillhandahålla is hela sommaren medan de mekaniska is beslutsfattare kunde arbeta hela året. Sakta från 1900 hushållskylskåp introducerades på marknaden med begränsat intresse tills General Electric introducerade Monitor Kylskåp 1927 och det är då allmänheten verkligen började ta hushållskylskåp allvar. Idag kylskåp kan hittas i 99,5% av hemmen runt om i världen.