ska jag köpa LCD-TV

Många konsumenter undrar om att köpa en LCD-TV är ett bra beslut. Har du frågor om tydligheten i bilden, skärmstorlek, kostnad, och hur länge. De vill veta om det kommer att fungera med utrustning de redan har. Låt oss titta på några av de fakta.

LCD (Liquid Crystal Display) är bekant för dem som redan äger en digitalkamera eller mobiltelefon, men de flesta människor inte förstår hur det fungerar. En LCD består av två transparenta plattor som limmas eller sammanbundna. En komposit polymer innehållande flytande kristaller skikt är en av panelerna. När en elektrisk ström appliceras på gruppen, kristaller eller låt ljuset emellertid eller en mörk färg, vilket skapar bilden.

Även LCD-och plasma-TV ser mycket lika, är sin teknik helt annorlunda. Plasma-TV är uppbyggda av enskilda celler. Var och en av dessa celler är fylld med neon-xenongas. När elektricitet passerar genom cellerna, slår blå, röd och grön för att reagera. Varje grupp av dessa spel är en pixel, eller bildelement, en liten del av hela bilden.

När de första LCD-tv på marknaden, var de mindre skärmarna inte bara mer allmänt tillgängliga, men var mer rimligt prissatt. Tekniken för att göra den stora skärmen TV att bli dyrare. Med framsteg inom teknik, prisskillnaderna är lika, vilket gör den till den största LCD-TV ekonomiskt lönsamt.

Eftersom LCD-TV är mycket lik den LCD-skärmen, köpare frågar ofta om de kan integreras med en dator och användas som en datorskärm. De flesta LCD-tv med VGA-ingångar som möjliggör integration. Spelarna, viktigast av allt, gör stora skärmar som använder sina datorer för att förbättra sitt spel.

När du köper en LCD-TV, köpare frågar ofta om deras böcker teamet kommer att arbeta med den nya tekniken. De nya tv-apparater är utrustade med standard A / V, så detta är inte ett problem. Observera dock att den låga upplösningen av VHS-band, och kvaliteten på färgen, innebär det att bilden inte är så tydlig som den var när den visas på en traditionell analog TV-skärm.

Om du bestämmer dig för att köpa en LCD-TV, välj lämplig plats i huset så att första hand. På detta sätt, kan du köpa rätt position eller väggupphängning samtidigt. LCD-TV har inbyggda högtalare, men det är möjligt att integrera LCD-TV med hemmabiosystem. Kontrollera att du har rätt kablar och att ge skydd mot överspänningar för TV igen.

LCD-paneler är tunna och tar liten plats i ditt hem och använder mindre energi än en konventionell eller en plasma-tv. Vi kan förvänta oss en lång livslängd över 60.000 timmars tittande, och en ljus, klar bild. LCD-TV är definitivt ett smart köp.