en ren dammsugare leder till bättre prestanda

Dammsugare är en av de bästa moderna uppfinningar eftersom du nu spendera mindre tid rengöring, och mer tid att göra något produktivt. Du kommer att spendera mindre tid dammsugning och nå bättre resultat när maskinen suger upp och påsar damm och smuts effektivt. Effektivitet händer när du använder sunt förnuft och ibland inspektera maskinen så att alla komponenter fungerar som de ska.

Underhåll inte alltid innebära att tippa dammsugaren över och ta bort delar. Nedan följer en checklista för vad man ska göra (och inte göra) före och under dammsugningen:

Kontrollera påsen innan varje användning. Håll det töms, eller kassera den, gång halvfullt. Vid denna punkt, är porerna i påsen igensatt tillräckligt för att minska sug med nästan hälften. Minskad sug innebär fler back-och-tillbaka slag för att rengöra en matta, och det ökar chanserna att damm kommer att blåsas tillbaka in i rummet medan du arbetar.

Plocka upp små, hårda föremål innan dammsugning – gör inte vakuumet gör det. Dessa objekt kan skada komponenter inuti dammsugaren, minskar sug. I synnerhet, håll utkik efter metallföremål som mynt, gem, nubb och liknande. Var också noga med att ta bort små leksaker och andra föremål som kan fastna eller skada maskinen.

Missbruka inte nätsladden genom att köra över den eller klämma den i dörrar och under eller runt möbler. Flytta kontakten till ett nytt uttag innan den når sin gräns, istället för att vänta tills pluggen blir ryckte ut ur väggen och böja pluggen bladen. Använd aldrig en förlängningssladd, vilket kan överhetta motorn och / eller sladdar.

Höjdjustering är viktigt både effektiv rengöring och minskar slitaget på motorn och andra inre komponenter i en upprätt vakuum. Missbruka inte maskinen genom att låta små barn “rida” på toppen av det medan du arbetar, till exempel.

Här är några mekaniska kontroller, varav de flesta bör utföras minst en gång om året:

Inspektera remmar och ersätta någon som sträcks, sliten eller nött.

Kontrollera propellerbladen inte är skadade och byt ut enheten om det behövs. Chips i bladen är den vanligaste formen av skador.

Ta sår-on hår eller snöre från vispen baren med en mattkniv. Byt vispen baren eller remsor borste vid behov. Borstar som är slitna eller förvrängd av flitigt användande kan inte förväntas att agitera smutsen tillräckligt väl för avlägsnande genom sugning. Kontrollera också om det finns sprickor eller eventuella ojämna kanter i vispen baren, vilket kan skada mattan.

Endast köpa original-utrustning reservdelar som säljs av återförsäljare eller tillverkare. De garantier som gäller kommer att ogiltigförklaras genom installation av delar som inte gjorts av den ursprungliga tillverkaren.

Nu kan det vara jobbigt att göra alla dessa saker för att upprätthålla en hushållsapparat som är tänkt att ta bort TRÅKIGHET i sysslor, men tänk på energi och pengar du kommer att kunna spara när du regelbundet underhålla din vakuum. Annars skulle du bara att slösa pengar och jordens naturresurser, om du fortsätter att köpa och byta ut dem.