en introduktion till bläckpatroner

Varje bläckpatron innehåller ett antal separerade bläckreservoarer. High end tillverkare lägger elektroniska komponenter till sina bläckpatroner. Detta gör det enkelt för patronen för att kommunicera med skrivaren. Populära skrivare som HP och Canon använder sig av en termisk sensor i deras patron som tillåter munstycket att sprida bläck jämnt på papperet som svar på en signal som skickas från skrivaren. Eftersom bläcket börjar torka upp på skrivhuvudet, blir det nödvändigt att ändra eller fylla patronen. Försenad refill kan skada skrivhuvudet. Detta beror på att bläcket i dessa patroner fungerar som ett kylmedel som skyddar värmeelementen i dem. När kylmediet torkar ut och termiska sensorer blir varm, värmeelementen brinna upp och orsaka permanenta skador på huvudet av skrivaren.

Vanligtvis äkta bläckpatroner är ganska dyra. Därför är många människor vänder sig ofta till generiska eller kompatibla bläckpatroner som inte är gjorda av skrivarens tillverkare. Generiska eller tredje part bläckpatroner kan verka som ett attraktivt alternativ till dyra patroner bläckstråle. Undersökningar visar dock att de flesta högkvalitativa bläck konsekvent överträffa kompatibla bläck varumärken med hänvisning till det totala antalet utskrifter per kassett. I själva verket, vissa märken visar en ökning med nästan 30% fler utskrifter per kassett över tredje part patroner. Kompatibla bläckpatroner kan sänka kostnaderna men med kvalitet, är äkta bläckpatroner rekommenderas om du önskar en effektiv användning av bläck. Med äkta bläckpatroner säkerställa att skrivaren alltid arbetar på sin högsta och effektiv bäst.

Ofta, generiska märken av patroner verkar bara rinna ut fortare än hög kvalitet bläckpatroner. En annan anledning att hålla sig till att använda hög kvalitet bläckpatroner är att många företag tillverkar tryckfärger som arbetar i sina egna skrivare. De gör detta för att maximera effektiviteten och säkerställa varumärkeslojalitet. Generiska patroner kanske inte är kompatibla med dessa höga huvuden end print. Deras bläck kan sakna den teknik och renlighet som behövs för att arbeta med de finstämda skrivare av hög kvalitet.